Vasaros sezoną Klaipėdos rajone atidarys 769-asis Gargždų miesto gimtadienis | Diena.lt

VASAROS SEZONĄ KLAIPĖDOS RAJONE ATIDARYS 769-ASIS GARGŽDŲ MIESTO GIMTADIENIS

  • 1

Gargždai miesto gimtadienį šiemet švęs pirmąjį birželio savaitgalį ir taip simboliškai pradės šiltąjį vasaros sezoną. Gargždiškių ir miesto svečių laukia net dvi dienas vyksiantys renginiai, pramogos ir koncertai. Šventės dalyviai šiemet kviečiami puoštis balta spalva – taikos simboliu.

Penktadienis – diena jaunimui

Miesto gimtadienio pradžią paskelbs vaikams skirti renginiai Jaunimo vasaros estradoje. Nuo ryto parke prie estrados šurmuliuos mugė, vyks įvairios atrakcijos, gerą nuotaiką dovanos Klaipėdos rajono ir svečių vaikų meno kolektyvai.

Tradiciškai į Gargždus atkeliauja ir Lietuvos breiko čempionatas „Let‘s dance“, o vakare parko scenoje skambės „X faktoriaus“ dalyvių R. Guido ir merginų roko grupės „Bloom“ balsai.

„Šiemet miesto gimtadienio šventei skiriame 30 tūkstančių eurų. Dėkoju renginio organizatoriams, kurie parengė išties įspūdingą programą, ir tikiuosi, kad mūsų mylimo miesto gimtadienį švęs ne tik gargždiškiai, bet ir viso rajono gyventojai. Laukia ir viena naujovė – įteiksiu padėkas nusipelniusiems rajono žmonėms, bendruomenėms, verslams. Įprastai jos būdavo teikiamos metų pabaigoje, tačiau pandemijai pakoregavus planus, nuspręsta visiems padėkoti miesto gimtadienio metu“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Renginiai – kiekvieno skoniui

Šeštadienį, pagrindinę miesto gimtadienio šventės dieną, Minijos slėnyje, kur stovės ir pagrindinė scena, nuo ryto vyks tradicinė prekybos mugė. Šventės dalyviai bus kviečiami stebėti rajono ir svečių meno kolektyvų pasirodymus, sporto varžybas.

Šiemet ir vėl vyks jau tradicija tapusios legalios gatvės lenktynės, kurių pažiūrėti susirenka gausus būrys automobilių sporto entuziastų.

Šventinį šeštadienį vainikuos garsių muzikos atlikėjų – Dainoto Varno, Karinos Krysko ir Jeronimo Miliaus bei Marijono Mikutavičiaus pasirodymai. Šventės dalyviai šiemet neišvys fejerverkų, tačiau organizatoriai žada nei kiek ne prastesnį baigiamąjį šventinio vakaro akcentą.

Gimtadienio programa

Birželio 3 d. Jaunimo vasaros estrada

VAIKŲ DIENA

12 val. Mugė, atrakcijos vaikams.

13 val. Klaipėdos rajono ir svečių vaikų meno kolektyvų koncertas.

17 val. „Let‘s dance“ Lietuvos breiko čempionatas.

21 val. Koncertuoja X faktoriaus dalyviai R. Guido ir merginų roko grupė „Bloom“.

Birželio 4 d. Minijos slėnis

GARGŽDŲ MIESTO GIMTADIENIS

Nuo 10 val. šventinė mugė.

11 val. Automobilių DRAGAS (Gargždų miesto Karaliaus Mindaugo gatvė).

Nuo 12 val. – sporto renginiai.

13 val. Klaipėdos rajono ir svečių meno kolektyvų koncertas.

15 val. „Flashmobas“ „Balti ir vieningi“ (dalyvauja Gargždų miesto moksleiviai).

19 val. Mero padėkos apdovanojimai.

Gargždų kultūros centro vokalo studija „RiverVoices“.

20 val. Koncertuoja dainotas Varnas, Karina Krysko ir Jeronimas Milius, Marijonas Mikutavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Raimonda

Didelis aciu organizatoriams.o pessimistu ten niekas nelaukia.sedekit namuose ir pavydekit mums kuri su melu noru dalyvaus swentei

SUSIJUSIOS NAUJIENOS