Keičiasi laikai, keičiamės ir mes | Diena.lt

KEIČIASI LAIKAI, KEIČIAMĖS IR MES

  • 1

Nestabilumas kuria naujas galimybes. Būtent su tokiu supratimu ir požiūriu įmonių grupė LITANA pasitiko savo 30-ąjį gimtadienį. Perėjusi per visus verslo vystymosi etapus, atlaikiusi pasaulines ekonomines krizes ir pandemiją, savo veikloje LITANA visada vadovaujasi trimis pagrindiniais sėkmės elementais:

• nuolatinė naujų galimybių paieška ir einamųjų procesų tobulinimas,

• pradėto darbo tikslingas baigimas ir valios pastangomis pasiektas galutinis tikslas,

• sėkmingų santykių kūrimas su darbuotojais, užsakovais ir rangovais.

Įmonių grupės LITANA vertybės yra pagarba, profesionalumas, atsakomybė ir orientacija į klientą. Šios nuostatos yra mūsų organizacijos korporatyvinės kultūros kertinis akmuo.

Pagrindinis įmonės šūkis JŪSŲ SĖKMEI yra nukreiptas į visus mūsų verslo dalyvius – darbuotojus, partnerius ir užsakovus. Mes norime, kad kiekvienas darbuotojas jaustų, jog su įmone jis gali sulaukti savo sėkmės profesiniame gyvenime, o mūsų partneriai ir užsakovai suprastų, jog didžiausią vertę mums turi sėkmingas visų dalyvių savitarpio bendradarbiavimas.

Įmonių grupės LITANA veikla seniai peržengė Lietuvos sienas – 90 proc. jos apyvartos generuojama kitose šalyse. Šiandien LITANA yra tarptautinė organizacija, vykdanti savo verslą visame pasaulyje. 15-os pasaulio šalių specialistai darbuojasi pramoninėje ir civilinėje statyboje, industriniuose projektuose, laivų statyboje, projektavime, metalo konstrukcijų gamybos, elektros įrangos instaliavimo ir pramoninių pastolių montavimo srityse. Bendras jų skaičius 2023 m. pasieks 2 000 žmonių – tai bus rekordinis skaičius per visą LITANOS veiklos istoriją.

Mūsų komandai yra kuo didžiuotis – Švedijos mieste Malmėje 2022 m. vasaros pabaigoje mes baigėme statyti 108 000 m2 ploto ligoninės komplekso pastatus. Jų nešamieji karkasai buvo suprojektuoti LITANOS specialistų pajėgomis, kaip ir mūsų pagamintos bei sumontuotos 8 000 tonų metalo konstrukcijų ir 26 000 m2 gelžbetonio.

Įmonių grupės LITANA laivų statybos skyriaus specialistų pasiekimai ne mažiau įspūdingi. Pavyzdžiui, 40 proc. didžiausio pasaulyje kruizinio lainerio „Wonder of the Seas“ korpuso surinko mūsų specialistų rankos, jie taip pat sumontavo beveik pusę visų vamzdynų.

LITANOS industrinių projektų skyriaus specialistai aktyviai dalyvauja „Žaliojo kurso“ ekologiniuose projektuose. Vieni pirmųjų Europoje pradėjome surinkinėti elektrostatinius filtrus, kurie orą nuo taršos išvalo iki pačių aukščiausių direktyvinių reikalavimų, o norvegų integruotų sprendimų ir paslaugų energetikos pramonei grupė AKER pasirinko įmonę LITANA kaip serijinį naujos kartos įrangos – anglies dvideginio dujų išgavimo iš oro gaudyklių – gamintoją Lietuvoje.

Kadangi įmonių grupė LITANA dirba atsižvelgdama į ekologiją, 2021 m. ji atliko Produkto poveikio aplinkai (ekologinė) vertinimą (angl. Environmental Product Declaration, EPD) gaminamiems produktams.

Produkto ekologinė deklaracija – tai dokumentas, kuriame nurodoma gaminamo produkto įtaka aplinkai gamybos, naudojimo ir utilizavimo etapuose, įgalinantis planuoti tolesnį ekologinių gamybos parametrų gerinimą.

Vienas iš LITANOS privalumų – nuotolinis projektų valdymo būdas. Jo išvystymui didžiausios įtakos turėjo geografinis objektų nutolimas nuo centrinio biuro. Pasirodo, kad ir kaip sunku, bet per nuotolį iš Lietuvos įmanoma suvaldyti tokius procesus kaip darbų saugą, darbo našumą, terminų laikymąsi Prancūzijoje, Norvegijoje, Urugvajuje ar bet kurioje kitoje pasaulio šalyje. Dėl šios priežasties LITANOS įmonėse sukurti unikalūs metodai bei motyvacinės sistemos, įtraukiančios į darbą net mūsų darbuotojų šeimos narius. O apie jų efektyvumą byloja reguliarūs verslo partnerių įvertinimai – jie mūsų įmonę reitinguoja aukščiausiose pozicijose. Šimtai sėkmingai baigtų projektų, dešimtys nuolatinių klientų – visa tai profesionalumo, patikimumo ir gebėjimo atitikti kliento lūkesčius liudijimai. Didinti klientų pasitenkinimą bendradarbiavimu padeda pasitikėjimo ir savitarpio supratingumo atmosfera, aukštas klientų aptarnavimo lygis, ilgalaikių ir patikrintų sprendimų priėmimas.

Įmonių grupė LITANA dirba labai dinamiškoje konkurencinėje aplinkoje, todėl turime dėti pastangas, būtinas išlaikyti savo pozicijas skirtingose verslo srityse, pastangas, reikalaujančias laikytis nuolatinio tobulėjimo strategijos, tai yra planuoti tikslus ir juos įgyvendinti, nuolat optimizuoti verslo procesus, susitelkti į svarbiausias užduotis, kurios padeda gerinti gamybos rodiklius. Šioms vystymosi kryptims įmonių grupė LITANA ir skirs didžiausią dėmesį artimiausioje ateityje.

GALERIJA

  • Keičiasi laikai, keičiamės ir mes
  • Keičiasi laikai, keičiamės ir mes
  • Keičiasi laikai, keičiamės ir mes
  • Keičiasi laikai, keičiamės ir mes
LITANOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tik

Randant kvailesniu eini i prieki,o ju gan daug .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS