Vėl atėjo laikas „Tavo idėjai“ | Diena.lt

VĖL ATĖJO LAIKAS „TAVO IDĖJAI“

  • 0

Turi įdomią idėją? Nori, kad ji būtų įgyvendinta? Dalyvauk projekte „Tavo idėja“ ir pamatyk, kaip tavo vizija virsta tikrove. Lapkričio 1-ąją, šį pirmadienį, Klaipėdos rajone vėl startuoja dalyvaujamasis biudžetas. Net du mėnesius iki gruodžio 31 d. bus laukiama gyventojų idėjų, kaip pagerinti savo gyvenamąją aplinką. Idėjas gali siūlyti Klaipėdos rajone registruoti ir ne mažiau nei 16 metų turintys gyventojai. Klaipėdos rajono savivaldybė gyventojų idėjoms realizuoti skirs 300 tūkst. Eur.

Praėjusiais metais vykęs projektas „Tavo idėja“ sulaukė didelio gyventojų susidomėjimo. Buvo pateikti 45 projektai, o net 10, sulaukusių daugiausia gyventojų balsų, buvo pradėti įgyvendinti. Vos per pusmetį rajone atsirado treniruoklių, vaikų žaidimų aikštelių, geriamojo vandens fontanėlis, buvo tvarkomi karjerai, projektuojami fontanai. Dalis praėjusių metų projektų jau baigta, dalis bus baigti įgyvendinti kitąmet.

O lapkričio 1-ąją startuoja jau 2022 m. idėjų konkursas. Iki gruodžio 31 d. bus laukiama naujų gyventojų idėjų. Tas, kurios po vertinimo bus pateiktos balsavimui ir sulauks didžiausio žmonių palaikymo, savivaldybė įgyvendins.

„Aš jau ne kartą esu sakęs, kad dalyvaujamasis biudžetas man patinka tuo, kad viskas – gyventojų rankose. Jie teikia idėjas, balsuoja už jas ir išrenka vertas įgyvendinimo. Savivaldybė tik skiria lėšas ir rūpinasi, kad laimėjusios idėjos virstų realybe – sutvarkytais paplūdimiais, riedlenčių ar BMX dviračių parkais, vaikų žaidimo ar sporto aikštelėmis, treniruokliais, fontanais. Tad, be abejonės, dalyvaujamasis biudžetas – vienas sėkmingiausių mūsų projektų. Jis parodė, kad gyventojai gali ir nori būti įtraukti į savivaldos gyvenimą. Todėl ir šiais metais kviečiu visus būti aktyvius. Teikti idėjas, balsuoti už jas ir toliau gražinti mūsų Klaipėdos rajoną“, – kvietė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

„Praėjusiais metais startavome su išskirtiniu projektu, kurio rezultatai jau džiugina ne tik rajono gyventojus, bet ir užsukančius svečius. Nekilo abejonių, kad „Tavo idėja“ turi grįžti. Jau įsitikinome, kad Klaipėdos rajone gyvena daug kūrybingų ir entuziastingų žmonių, tad neabejoju, kad ir šiais metais sulauksime originalių iniciatyvų“, – sakė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.


Projektų idėjų pasiūlymai gali būti teikiami net trijose projektų kategorijose

Gargždų seniūnijoje − mažos apimties iki 20 tūkst. Eur projektai.

Šios kategorijos biudžetas – iki 30 tūkst. Eur

Savivaldybės teritorijoje, išskyrus Gargždų seniūnijos teritoriją, − mažos apimties iki 20 tūkst. Eur projektai.

Šios kategorijos biudžetas – iki 90 tūkst. Eur.

Savivaldybės teritorijoje – didelės apimties iki 100 tūkst. Eur projektai.

Šios kategorijos biudžetas – ne mažiau kaip 180 tūkst. Eur.

Projektų idėjų pasiūlymus ir kitus susijusius dokumentus galima siųsti Word ir PDF formatu, e. paštu tavoideja@klaipedos-r.lt. Dokumentai turi būti pasirašyti.

Dėl konsultacijų galimybės, susijusios su projekto idėjos pasiūlymų pildymu, pateikimu ar įgyvendinimu, galima kreiptis e. paštu tavoideja@klaipedos-r.lt.

Daugiau informacijos apie dalyvaujamąjį biudžetą galima rasti svetainėje www.klaipedos-r.lt, skiltyje Gyventojai−Tavo idėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS