Per Velykas medikams atsipūsti nepavyko: vyko ne tik pas neblaivius klaipėdiečius | Diena.lt

PER VELYKAS MEDIKAMS ATSIPŪSTI NEPAVYKO: VYKO NE TIK PAS NEBLAIVIUS KLAIPĖDIEČIUS

  • 2

Per šventes medikai į pagalbą skubėjo virškinimo sistemos sutrikimų kamuojamiems arba alkoholio padauginusiems asmenims. Nors dėl griežto karantino šiemet įvairių šventėms būdingų traumų būta kiek mažiau, medikai atsipūsti neturėjo kada – teko vykti pas koronaviruso ar į jį panašių ligų simptomus jaučiančius gyventojus.

Šventinį Velykų savaitgalį uostamiesčio medikams, kaip įprasta, darbo netrūko. Tarp medikų pagalbos besišaukusiųjų būta ir persivalgiusių ar alkoholio padauginusių asmenų.

„Turėjome šiek tiek daugiau nei įprastai kvietimų dėl virškinimo sistemos sutrikimų. Turėjome ir alkoholio padauginusiųjų, agresyvių, visokių. Tiek jie, kaip ne keista šiam laikotarpiui, buvo ne viešose vietose, o namuose“, – apibendrino Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Vis dėlto, pastebima, kad šiemet griežto karantino sąlygomis sutiktos Velykos buvo kiek ramesnės.

„Neveikė kavinės, naktiniai klubai, aktyviai nesilinksmino jaunimas, todėl mažiau traumų, kurios dažniausiai būdavo dėl vartojamo alkoholio“, – teigė pašnekovė.

Anot N.Dambrauskienės, iškvietimų skaičius per šventes nebuvo ypač didelis – skaičiuota dešimtimis.

Tiesa, tai medikams atsipūsti neleido – medikai visą šventinį savaitgalį kasdien vyko pas įtariamai koronavirusu užsikrėtusius asmenis.

Daugiausiai tokių iškvietimų būta šeštadienį ir sekmadienį – į ligoninę išvežta 13 virusui būdingus simptomus jautusių gyventojų. Pirmadienį – 9 žmones.

Pasitaikė ir atvejis kai pas vieną senyvo amžiaus žmogų medikai skubėjo ne tik „pasipuošę“ specialia įranga, bet ir pasirengę naudoti specialią įrangą, nes žmogus duso.

Teigiama, kad ūmius simptomus jaučiančių asmenų uostamiestyje nepasitaiko.

„Visi pacientai, kuriems įtariama ši infekcija, paprastai būna lengvai sergantys – būna minimaliai aukščiau normos pakilusi temperatūra, keik intensyvesnis kosulys. O šiaip su kvėpavimo nepakankamumo požymiais dar neteko susidurti“, – dėstė N.Dambrauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pas psichiatrus

gydo alkoholikus, gydymas nėra lengvas, kito kelio nėra.

Apstinentas

Jokios pagalbos nereikia suteikti pijokams. Jie puikiai žino, kad tie velnio lašai yra cheminis nuodas, bet kažkodėl samoningai juos geria. Ar tai liga?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS