Velykų proga – siurprizas | Diena.lt

VELYKŲ PROGA – SIURPRIZAS

  • 2

Trijų metrų aukščio ir pusantro metro pločio margutis milžinas šventinį savaitgalį klaipėdiečių ir miesto svečių jau laukia ant bene labiausiai traukiančio Klaipėdos objekto – šiaurinio molo Melnragėje. Velykų simbolį išmarginęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos kolektyvas taip sveikina Lietuvą su gražiausia pavasario švente.

„Per Kalėdas – eglutė, tad per Velykas – margutis! Tikiu, kad šis gražuolis vilios ant šiaurinio molo visus miestiečius ir jo svečius. Čia ne tik susijungia jūros ir marių vandenys, pajuntama vėjo ar bangų galia, nuo šiol čia ir šventinių simbolių vieta. Kviečiame ilgąjį savaitgalį ateiti pasigrožėti įspūdingo grožio mūsų kolektyvo margintu velykiniu simboliu. Neabejoju, kad būtent čia pajausite gamtos, o gal net ir savo paties atgimimą“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Atnaujintas šiaurinis molas Melnragėje klaipėdiečius ir miesto svečius pasitinka jau nuo praėjusių metų spalio pabaigos. Bangolaužius rekonstravę rangovai atnaujino šiaurinio molo dangas bei sienutę, sutvarkė ten esančias komunikacijas. Jau šiemet planuojama visuomenei atverti ir molą Smiltynėje, kur bus specialiai įrengtos dvi apžvalgos aikštelės.

Pagrindinė bangolaužių funkcija – saugoti uosto įplaukos kanalą nuo išorinių jūros veiksnių. Tačiau daugybę metų jie atlieka ir socialinę funkciją – bangolaužiai yra klaipėdiečių bei miesto svečių traukos objektai.

GALERIJA

  • Velykų proga – siurprizas
  • Velykų proga – siurprizas
  • Velykų proga – siurprizas
  • Velykų proga – siurprizas
Uosto direkcijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Smagus siurprizas

Puiku

Klausimas

Kada Vyti Atgimimo aiksteje statysim? Ar kaip Vilniuje, "arabai" su tuteisiais trukdo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS