Prašys nuo turto mokesčio atleisti vienuolika uostamiesčio verslininkų | Diena.lt

PRAŠYS NUO TURTO MOKESČIO ATLEISTI VIENUOLIKA UOSTAMIESČIO VERSLININKŲ

Klaipėdos tarybos bus prašoma nuo nekilnojamojo turto mokesčio atleisti vienuolika senamiesčio verslininkų. Dėl šių lengvatų į miesto biudžetą nebus surinkta per 10 tūkst. eurų. Tokiomis lengvatomis siekiama skatinti asmenis, plėtojančius su turizmu susijusius verslus miesto istorinėse dalyse.

Atleidimu nuo nekilnojamojo turto (NT) mokesčio siekiama ir toliau skatinti veiklas, susijusias su dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais miesto istorinėse dalyse, o tai turi įtakos turizmo plėtrai.

Šįkart nuo NT mokesčio bus siūloma atleisti iš viso 11 uostamiesčio verslininkų.

Jei artimiausiame tarybos posėdyje tam pritars politikai, nuo NT mokesčio turėtų būti atleista bendrovė „Klaipėdos antikvariatas“, kuriai nereikės mokėti 503 eurų.

Nuo NT mokesčio mokėjimo ketinama atleisti ir bendrovę „Amber Queen“, vykdančią meno dirbinių iš gintaro gamybos ir mažmeninės prekybos jais veiklą, įmonei neteks mokėti 2 896 eurų.

Šįkart nuo NT mokesčio bus siūloma atleisti iš viso 11 uostamiesčio verslininkų.

361 eurą mokesčių sutaupys ir meno galerija „Yurga“, taip pat dvi parduotuves turinti bendrovė „Senamiesčio magija“, kuriai neteks mokėti 503 eurų.

Įmonė „Retro knygos“ sutaupys 564 eurus, meno galerija „Uostamiesčio verslas“ – 816 eurų, „Palvos viešbutis“ Smiltynėje – 662 eurus, parduotuvė „Burė“ – 516 eurų, poilsio veiklą vykdanti „Klaipėdos žuvėdra“ – 2 536 eurus, D. Strukčinskienės prekybinė firma – 282 eurus, o bendrovė „Mano valsas“ – 676 eurus.

Pagal šį tarybos sprendimą, dėl suteiktų NT mokesčio lengvatų Klaipėdos miesto savivaldybė į biudžetą negaus 10 316 eurų pajamų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

bronislovas

cia geras verslininkus atleisti nuo mokesciu,jie uzkala milijonus o moketi nenori,tegu mokescius moka runkeliai ir pencininkai

Senuks

Yurgai sunku mažu deimantu karaliene konkuruoja

Lietuvoje

didziausi ubagai - milijonieriai! Jiems lengvatos,dotacijos is biudzeto. Pensininkai ir vergai juk apmokes uz visus ir viska!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS