Viadukas netoli Klaipėdos sulauks kito rangovo? | Diena.lt

VIADUKAS NETOLI KLAIPĖDOS SULAUKS KITO RANGOVO?

  • 2

Bendrovei „Kavesta“ teisme ginčijant Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) sprendimą vienašališkai nutraukti 0,25 mln. vertės sutartį dėl viaduko per automagistralę netoli Klaipėdos remonto, direkcija gali toliau ieškoti, kas atliktų šiuos darbus.

Su „Kavesta“ pasirašytą sutartį LAKD vienašališkai nutraukė liepos 9-ąją, todėl bendrovė teismo prašė pripažinti sprendimą neteisėtu bei stabdyti jo galiojimą, o kol ginčas bus išspręstas – uždrausti naują pirkimą.

Tačiau Vilniaus apygardos teismas rugpjūčio 14-ąją įmonės prašymą atmetė, nes jo tenkinimas būtų naudingas tik jai, o visuomenės interesas nukentėtų.

„Uždraudus viešojo pirkimo procedūras, sustabdžius vienašališką sutarties nutraukimo galiojimą, būtų sudarytos prielaidos proporcingumo reikalavimams pažeisti ir būtų padaryta didesnė žala visuomenei nei ieškovės („Kavesta“ – BNS) interesams ir jo apsaugai“, – teigiama nutartyje, kurią dar galima skųsti.

Be to, dėl blogėjančios kelio Eglynai–Dauparai viaduko būklės jį reikia remontuoti kuo skubiau, todėl būtina skelbti naują pirkimą, nurodė teismas.

„Jeigu atsakovei (LAKD – BNS) būtų uždrausta sudaryti naują viešojo pirkimo sutartį, ji patirtų itin didelių išlaidų – viaduko būklė nuolat blogėja ir būtina imtis kuo skubesnių jo remonto darbų, nes priešinga situacija lemtų kapitalinio remonto būtinybę, o šių darbų įsigijimui ir jų atlikimui gali prireikti ir dvejų metų, kas visiškai prieštarautų ekonomiškumo principui ir viešajam interesui“, – skelbia nutartis.

Viadukas yra už 7 km į rytus greitkelyje nuo Klaipėdos link Gargždų.

Pagal 2022 m. liepą pasirašytą ir viešai skelbiamą LAKD ir „Kavestos“ sutartį įmonė turėjo už 0,25 mln. eurų (su PVM) iki šių metų kovo 15-osios atlikti viaduko remonto darbus.

Kaip BNS nurodė Kelių direkcija, sutartis su įmone buvo nutraukta pastarajai nevykdant įsipareigojimų. „Kavestai“ buvo suteikta laiko pateikti paaiškinimus ir kitą informaciją, tačiau bendrovė to nepadarė.

Direkcija šiuo metu ruošiasi skelbti naują konkursą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

S.S.S.

nesuprantu tokių rangovų, patys nevykdo įsipareigojimų, po to verkia, duoda į teismą, kad su jais nutraukia sutartį. Lygiai su tais pačiais rangovais nutraukta sutartis dėl dviračių tako į Gargždus statybos, nes taip pat nevykdė savo įsipareigojimų. Tai gal reiktų aplamai tokiems rangovams uždrausti dalyvauti konkursuose, nes per juos kiek problemų, kiek nuostolių. O skelbiant konkursą likusiems darbams dar ir viskas ir pabrangsta, nes niekas nenori prisiimti svetimų darbų, o gal net ir brokų.

Zurnalistui

Pagal taisykliu savoka greitkelis tai kelias pazymetas staciakampiu zenklu kuriame baltas lengv auto melyname fone. Ten jau automagistrale.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS