Vietoj buto nuomos – pašaipos | Diena.lt

VIETOJ BUTO NUOMOS – PAŠAIPOS

Uostamiesčio nekilnojamojo turto agentūra "Butų nuoma" nesiliauja ir piktinti, ir stebinti patiklių gyventojų. Užuot už gautus pinigus sąžiningai suteikusios paslaugą, kontroversiškai pagarsėjusios įmonės atstovė pasišaipė iš savo klientės, o kai ši ėmė ieškoti teisybės, pasiuntė ją velniop.


 

Uostamiesčio nekilnojamojo turto agentūra "Butų nuoma" nesiliauja ir piktinti, ir stebinti patiklių gyventojų. Užuot už gautus pinigus sąžiningai suteikusios paslaugą, kontroversiškai pagarsėjusios įmonės atstovė pasišaipė iš savo klientės, o kai ši ėmė ieškoti teisybės, pasiuntė ją velniop.

Sumokėjo 50 eurų

Klaipėdoje iš užsienio grįžusi ir skubiai išsinuomoti būstą norėjusi 25-erių Liudmila Tarasova, kaip ir daugelis kitų, buvo suviliota patrauklaus nekilnojamojo turto agentūros pasiūlymo.

Interneto skelbimų portaluose ji ieškojo dviejų kambarių buto, kurio nuomos kaina per mėnesį siektų iki 170 eurų.

Internete L.Tarasovą sudomino keli variantai. Paskambinus nurodytu numeriu, agentūros "Butų nuoma" vadybininkė pakvietė ateiti į biurą, įsikūrusį Taikos prospekte.

Atvykus į vietą, maloni tarpininkė nurodė kelis tinkamus variantus už prieinamą kainą ir patikino, kad pasirašiusi sutartį ir sumokėjusi vienkartinį mokestį klaipėdietė iškart galės apžiūrėti butus. Esą neseniai buvo atlaisvintas geros būklės būstas už 150 eurų per mėnesį.

"Darbuotoja prie manęs paskambino šeimininkams ir sutarė, kad netrukus atvyksiu. Atrodė taip tikroviškai, kad patikėjau. Dabar esu įsitikinusi, kad ir tas skambutis, ir numeriai, ir netgi nuotraukos buvo netikros. Manau, kad realiai ta agentūra neturi nė vieno savo objekto, o adresus ir telefono numerius jie platina be pačių savininkų sutikimo", – dėstė pašnekovė.

Tačiau tąkart, likus kelioms dienoms iki metų pabaigos, nieko blogo neįtardama ji pasirašė sutartį ir sumokėjo 50 eurų mokestį, kuris, kaip rašoma dokumentuose, yra vienkartinis ir negrąžinamas.

Šventiniu laikotarpiu, praėjusių metų gruodžio 30-ąją, agentūros vadybininkė jai geraširdiškai pritaikė dar ir 30 eurų nuolaidą.

Nekenčia žurnalistų

Kaip nurodyta sutartyje, agentūros "Butų nuoma" atstovai įsipareigojo tarpininkauti, tai yra 20 darbo dienų ieškoti klientui gyvenamojo būsto nuo sutarties pasirašymo dienos.

Tik vėliau L.Tarasova pastebėjo, kad sutartyje nenurodyta agentūros atstovo vardas ir pavardė, o vietoje parašo tėra ranka keverzota varnelė.

Sąskaita faktūra – taip pat abejotina. Joje šmėžuoja paslaugos teikėjos – I.Gaižutienės pavardė, kurios vadovaujama agentūra jau seniai žinoma uostamiesčio pareigūnams.

Po pastarojo klaipėdiečio skundo ji išrėžė nekenčianti žurnalistų. Mat korespondentai jau ne pirmą kartą aprašinėja abejotiną šios moters įmonės veiklą, apie tai keliskart rašė dienraštis "Klaipėda".

Straipsnių herojai nuolat piktinasi tuo pačiu – klientai sumoka pinigus už paslaugą, kurios negauna.

Pasiūlė kreiptis į psichologus

Kad kažkas ne taip, moteris sakė supratusi jau tą pačią dieną. Sutartu laiku ji nuvažiavo apžiūrėti buto Taikos prospekte, tačiau negalėjo prisiskambinti šeimininkams.

"Prastovėjau penkiolika minučių lauke prie durų, nes negalėjau įeiti, nežinojau laiptinės kodo. Buto šeimininkai nekėlė ragelio, agentė irgi neatsakė. Kiek vėliau įleido kaimynai. Pasibeldžiau į duris, tačiau atidarę žmonės nesuprato, ko iš jų noriu, ir pasakė, kad niekas čia nieko nenuomos", – pasakojo pašnekovė.

Sutrikusi moteris pasijuto apgauta. Kiti duoti numeriai buvo visai nenaudojami arba išjungti telefono aparatai.

"Sugaišau daug laiko, jėgų ir veltui atidaviau pinigus. Dar vienas būstas buvo seniai išnuomotas, o kito pasiūlymo nuotraukos visiškai neatitiko tikrovės, patys jų šeimininkai patikino su jokiomis nuomos agentūromis nebendradarbiaujantys ir nuomojantys privačiai. Kai visiškai išseko kantrybė, vėl pamėginau pasikalbėti su agentūros atstovais. Man atsakė tik tuomet, kai jiems paskambinau kitu telefono numeriu", – dėstė L.Tarasova.

Lyg sovietinėje Lietuvoje

Agentūros vadovė I.Gaižutienė sutrikusiai klaipėdietei išrėžė, kad už savo darbuotojas neatsako. Esą ji atsakinga tik už sudaromas sutartis.

"Kai pasakiau, kad ponia nevykdo savo įsipareigojimų, savininkė ėmė juoktis. Įspėjau, kad kreipsiuosi į policiją, tačiau ji tik mestelėjo, esą tokių "durnių", kaip aš, buvo ir bus. Nieko nebijo. Toks jausmas, lyg vis dar gyvenčiau sovietinėje Lietuvoje. Miesto centre daug metų sėdi aferistai, o kaltų niekas neranda", – su apmaudu kalbėjo pašnekovė.

Vėliau su agentūros vadove buvo bendraujama trumposiomis SMS žinutėmis. Agentei veikiausiai jau ne kartą teko atsakinėti į pasipiktinusių klientų skundus, todėl žodžių į vatą ji nevyniojo.

L.Tarasova sulaukė siūlymo apsilankyti pas psichologus ar išgerti valerijonų. Galiausiai – eiti velniop.

Taip pat įspėjo rašysianti pareiškimą už šmeižtą viešojoje erdvėje, nes nemokamai gauna advokato paslaugas. "Sėkmės, Liudočka!" – užbaigė tekstą agentūros atstovė.

"Vėliau kaip niekur nieko vadovė siuntinėja man naujamečius sveikinimus, pasiūlymus apsilankyti biure. Kyla klausimas, kam čia iš tiesų reikia psichologo pagalbos?" – klausė moteris.

Įpykę klientai nebestebina

Pasipiktinusi L.Tarasova nužingsniavo į agentūros biurą, tačiau šis buvo uždarytas.

Buvusio Projektavimo instituto pastate įsikūrusių įmonių darbuotojai jai tarstelėjo, kad įpykę žmonės čia ateina neretai ir tokia situacija jau seniai čia nieko nebestebina.

Įžeista ir dėl teisybės pakovoti nutarusi moteris nuėjo į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Pareigūnai jai paaiškino, kad Klaipėdos gyventojams ši ponia yra žinoma.

Esą belieka apgailestauti, kad neseniai grįžusi iš užsienio klientė nenutuokė apie galimą klastą.

"Pasirodo, dažniausiai "pasimauna" ne vietiniai, o iš kaimų ar aplinkinių rajonų į uostamiestį atvykę žmonės. Todėl nesiruošiu tylėti, noriu, kad kuo daugiau gyventojų sužinotų apie tokius darbelius", – išrėžė L.Tarasova.

Tačiau tam, kad būtų galima įrodyti agentūros kaltę, pareigūnų žodžiais, pretenzijas vienu metu turėtų pareikšti daugiau nukentėjusiųjų.

Bylinėtis vienai neapsimoka

Paskambinus agentūrai "Butų nuoma", iš daugybės šios įstaigos naudojamų telefono numerių atsakė tik vienu.

Atsiliepusi moteris rusišku akcentu į kalbas nesileido. Anksčiau komentuodavusi konfliktus su klientais, šįkart netuščiažodžiavo: "Ar iš dienraščio? Viso gero tada".

Advokatas Remigijus Jakštas panašias situacijas apibūdino tipišku sukčiavimu, tačiau, jo žodžiais, bylinėtis teismuose dėl 50 eurų žalos tiesiog neapsimoka dėl papildomų išlaidų.

"Tik užimtų daug laiko. Jeigu keli asmenys susivienytų ir pareigūnai tai kvalifikuotų kaip tęstinę veiką, tuomet būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Tačiau tokiais atvejais ir sumos per mažos, ir patys žmonės supranta savo dalinę kaltę. Juk šykštus moka du kartus", – aiškino R.Jakštas.

Esą sutartyje nepasirašęs įmonės vadovas bei neišrašytas kasos išlaidų orderis – akivaizdūs sukčiavimo požymiai.

"Tokiu atveju save galima kaltinti tik žioplumu", – apgailestavo pašnekovas.

Kitąkart jis siūlė naudotis tik patikimų ir įmonės vardą saugojančių nekilnojamojo turto agentūrų paslaugomis.

"Nepatikimos nekilnojamojo turto nuomos agentūros, kurios, atvirai kalbant, užsiima sukčiavimu, veiklą tęsia metų metus. Duoda seniai nebenaudojamus ar tiesiog iš dangaus nuleistus numerius ir dingsta. Siūlyčiau nesikreipti į abejotinos reputacijos įmones, o už kokybišką paslaugą geriau sumokėti daugiau", – komentavo advokatas.

GALERIJA

  • Tokiomis SMS žinutėmis su savo klientais bendrauja agentūros „Butų nuoma“ vadovė.
  • Tokiomis SMS žinutėmis su savo klientais bendrauja agentūros „Butų nuoma“ vadovė.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

ww

Ponia zinoma,o policija nieko negali padaryti? Butu juokinga,jeigu nebutu pikta. Suorganizuotu patys kelis butu nuomavimus ir patvarkytu ta sukciuviene! Na,bet kam to reikia,ar ne? Tegul ir toliau mausto zmones,o policija tik skescios rankomis ir sakys - patys kalti. Tiesiog i tokia pozicija nera ka pasakyti. Iseitu,kad policija dangsto sukciuviene. Taip...

ww

25 metu Liudmila Tarasova "Toks jausmas lyg vis dar gyvenciau sovietineje Lietuvoje"? Idomu,kada spejo 25 metu mergina pagyventi sovietineje Lietuvoje,jei nepriklausomybei kaip tik 25 metai? Is kur toks palyginimas? Sovietineje Lietuvoje tokiu sukciavimu nebuvo ir butus nuomavo gal tik vienas-kitas,o ji,mat,lygina. Tegul prasiplauna galva arba pasimoko matematikos. Suprantu,kad piktinasi sukciais,bet palyginimas visai neatitinka tikroves. Tegul nevaizduoja labai protingos.

To Pvz

O su aferistais kitaip ir neišeina,tik į galvą,jeigu policija su jais nesusitvarko.Juk turi kas nors juos pasodinti į vietą.Ir dar.Rašai kad trinktelti tai nusikaltimas,o žmones apgaudinėti tavo manymu tai galima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS