Vietoje žinių laidos – kasdienių rūpesčių temos | Diena.lt

VIETOJE ŽINIŲ LAIDOS – KASDIENIŲ RŪPESČIŲ TEMOS

Po užsitęsusio karantino ne pačius geriausius laikus išgyvenančiai žiniasklaidai tenka griebtis nepopuliarių sprendimų. Skaudžių praradimų neišvengė ir regioninė televizija "Balticum TV" – transliuotojas buvo priverstas atsisakyti 24 metus gyvavusios žinių laidos.

Tarsi socialinė misija

Kaip pripažino "Balticum TV" žinių tarnybos vyriausiasis redaktorius Audrius Straupas, sparčiai besikeičiančios informacijos amžiuje bei erdvėje, kurioje tenka konkuruoti ne tik su kitais TV kanalais, bet ir internetiniais portalais bei socialiniais tinklais, išlaikyti tokį projektą, užtikrinti aukštą jo kokybę televizijai tapo per didele prabanga.

"Šis projektas buvo tarsi mūsų socialinė misija – jam per metus išleisdavome apie 250 tūkst. eurų vidinių įmonės lėšų. Regioninei žiniasklaidai – tiek televizijai, tiek spaudai ar radijui – valstybė atskiro finansavimo tokiems nekomerciniams projektams, kurių pobūdis – informuoti, neužtikrina, tad tenka suktis, kas kaip išmano. Karantinas šią problemą tik dar labiau apnuogino, – pripažino A.Straupas. – Galiausiai teko priimti sprendimą, jog nebegalime sau leisti informacinės laidos, kuri pasirodo penkis kartus per savaitę – teko susimažinti gamybos kaštus, naujienas perkelti į internetą ir pereiti prie studijinių laidų, kurios reikalauja mažesnių finansinių sąnaudų. Pastarųjų projektų imamės norėdami ne tik išlaikyti mūsų, kaip regioninės televizijos, išskirtinumą, bet ir siekdami žiūrovams užtikrinti aktualios informacijos sklaidą."

Gręšis į vietines aktualijas

Tad jau ateinantį pirmadienį 20 val., "Balticum TV" žiūrovams įprastu žinių laiku, startuos projektas, kadaise televizijoje gyvavusios laidos "Kasdieniai rūpesčiai" pavadinimu.

Pašnekovo teigimu, laida kokybiškai gerokai skirsis nuo savo pirmtako – faktiškai lieka tik anuomečio projekto pavadinimas.

"Kasdienių rūpesčių" studijoje jos vedėja – žiūrovams puikiai žinomas buvusių "Balticum TV" žinių veidas – Toma Arcišauskaitė-Lukošienė su įvairių sričių specialistais aptars svarbiausias miesto, regiono ar šalies aktualijas.

"Mūsų išskirtinumas tai, kad būsime vienintelė diskusijų laida, orientuota į Vakarų Lietuvos regiono problemas, nušviesime tas temas, kurios pirmiausia aktualios ir įdomios klaipėdiečiams bei mūsų krašto gyventojams, kitaip tariant, tai bus temos, kurios verčia kalbėti, diskutuoti, o jų spektras gali būti labai platus", – kalbėjo "Kasdienių rūpesčių" prodiuseris ir vienas kūrėjų A.Straupas.

Ambicija – tiesioginis eteris

Anot pašnekovo, galiausiai ir studijos svečiai daugiausia bus vietiniai.

"Žinoma, neišvengsime aktualijų, susijusių, tarkime, su valdžios sprendimais, kurie paliečia kiekvieną mūsų, tad tikėtina, kad kai kuriais atvejais kviesimės ne tik mūsų regiono specialistus", – teigė laidos prodiuseris.

Be to, kaip pastebėjo pašnekovas, vis dar menkai nušviečiama, kaip klaipėdiečiams atstovauja į Seimą uostamiestyje išrinkti parlamentarai, tad laidos komanda planuoja užpildyti ir šią spragą.

Kol kas pusvalandžio trukmės "Kasdieniai rūpesčiai" bus rodomi keturiskart per savaitę. Rudenį, planuojama, laida ne tik ilgės iki valandos, bet ir pasirodys penkis kartus per savaitę.

A.Straupas neneigė, jog projekto kūrėjų vizijose – ir tiesioginis eteris.

"Sieksime operatyviai reaguoti į aktualijas, o tam, žinoma, daugiau galimybių suteikia tiesioginės transliacijos. Be to, ateityje prie laidos kūrimo skatinsime prisidėti pačius gyventojus, kurie galėtų pateikti savo klausimus, taip pat yra minčių į projektą integruoti gatvės apklausas", – ateities planais dalijosi A.Straupas.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

jop

Reik laida daryt apie komentatorius Kasdieniniai rupesciai ypac Siauliu tv komentatorius !

Klaipėda nusivarinėja

visais kantais. Kur matyta kad žmogus TURĖDAMAS TV KANALĄ nesugeba jį padaryti įdomiu, aktualiu ir mėgiamu? Ar ir čia yra tas pats sunaikinimo metodas, kai banditas per gaujos ryšius nusavina įmonę, paskui semia pinigus iki nugyvena? Nieko netobulindamas, neinvestuodamas ir nemokėdamas darbuotojams?

NEIGALUS

SVEIKI ESU BALTICUM KLIENTE NUO PIRMU DIENU. BALTICUM ZINIU NEBERA NORS KARANTINAS BAIGESI O TAPINAS UZKNISO JUODAI B E G S SI M E L A U K I S B A L T IC UM
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS