Vilčių suteikia vakcina: tikimasi, kad Klaipėdą pagaliau aplankys laineriai | Diena.lt

VILČIŲ SUTEIKIA VAKCINA: TIKIMASI, KAD KLAIPĖDĄ PAGALIAU APLANKYS LAINERIAI

Šių metų kruizinių lainerių sezonui žlugus dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos, laivybos kompanijos, regis, tikisi atsigriebti kitąmet. Šiai vilčiai pagrindo suteikia pradėta vakcinacija. Vis dėlto, nors 2021-aisiais į Klaipėdą atplaukti užsiregistravo 55 laineriai, manoma, kad jų gali būti perpus mažiau.

Kai šių metų liepą galutinai užgeso viltys, kad į Klaipėdą atplauks bent vienas keleivinis laineris, kruizinis sezonas buvo galutinai palaidotas.

Iš pradžių 2020 m. į Klaipėdą planavo atvykti 76 laivai, vėliau liko 66.

Tai turėjo būti rekordinis sezonas uostamiesčio istorijoje, deja, šie metai kruizinės laivybos metraštyje yra įrašyti kaip katastrofiški.

Visų laivų atvykimai atšaukti, Klaipėdoje nesulaukta nė vieno jūros keliu atvykusio turisto.

2021-aisiais į uostamiestį planuoja atplaukti 55 keleiviniai laineriai, pirmasis – "World Explorer" ketina apsilankyti gegužės 19 d.

Paskutinysis 2021 m. svečias turėtų būti 203 m ilgio keleivinis laivas "Aidavita", kuris planuoja atplaukti rugsėjo 22 d.

"Kadangi esu absoliuti optimistė, manau, viskas bus labai gerai. Visa Europa pradėjo skiepytis, ir kažkada vakcina pasieks visus gyventojus. Todėl labai tikiuosi, kad kruizai prasidės. Gal tai nebus anksti pavasarį, gal tas sezonas startuos birželį, kad žmonės spėtų pasiskiepyti. Žmonės pasiilgę kelionių, jie pasiilgę žmonių", – kalbėjo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Kol kas nėra informacijos, kad kuris nors iš 2021 m. užsiregistravusių į Klaipėdą atplaukti laivų būtų atšaukęs savo kelionę.

"Nors esu optimistė, bet kartu ir realistė. Manau, 55 laivai į Klaipėdą tikrai neatvyks, bet jei atplauks bent pusė jų, jau būtų labai geras rezultatas. Tikiuosi, kad kruizinių turistų kitais metais turėsime, nes kiekviena prastovos diena laivui kainuoja labai brangiai. Nors dalis kompanijų per pandemiją ir bankrutavo, dabar yra daug naujai statomų laivų. Stipriausieji išlieka ir jie stovi prie starto linijos", – sakė R.Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O koks tikslas

Maziausias pajamas atnesantis laivai uostui.. Kuo maziau tuo geriau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS