Vingio pasažo problemos nedžiugina | Diena.lt

VINGIO PASAŽO PROBLEMOS NEDŽIUGINA

Praėjusią savaitę liūčiai užliejus uostamiestį, balose skendo ne tik gatvės, bet ir Vingio pasažas. Pasibaigus atnaujinimo darbams, pasažas vis dar kelia rūpesčių. Čia esantis stogas, lietui palijus, regis, nesulaiko vandens – atsiranda balos.

Savivaldybės puslapyje, skiltyje „Praneškite apie problemą mieste“ klaipėdietis paskelbė įrašą, kuriame piktinasi, esą Vingio pasažo stogas, dengiantis skverą, praleidžia lietaus vandenį, po lietaus atsiranda didelės balos.

„Po pastarosios liūties skveras liko apsemtas“, – teigė klaipėdietis.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėjos Sandros Dabrienės teigimu, Vingio mikrorajono aikštės atnaujinimo darbai baigti ir toje vietoje vanduo kauptis neturėtų.

„Situaciją vertinsime palijus, nes kitu atveju, jei bus sausa, nebus galima išsiaiškinti, kur kaupiasi vanduo. Būtent tada aiškinsimės situaciją ir ieškosime priežasties problemai pašalinti“, – sakė S. Dabrienė.

Kaip teigė patarėja, jeigu problema bus susijusi su Vingio pasažo atnaujinimo darbais, pagal garantinius įsipareigojimus apie situaciją turės spręsti rangovas.

„Tvarkymo darbų kaina paaiškės tik žinant, kokius darbus reikės atlikti, kad problema būtų išspręsta“, – pabrėžė S. Dabrienė.

Vingio pasažo ir jo prieigų tvarkymo darbus finansavo Klaipėdos savivaldybė. Sutarties vertė – 1,6 mln. eurų.

Statybos darbų sutartis buvo pasirašyta trejiems metams – nuo 2020 m. lapkričio 27 d., o nustatytas statybų terminas – 27 mėnesiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

klaipeda.

Šiam skyriui senai LAIKAS atsistoti ir Pajudėti .. Apeiti ,pažiūrėti kaip vyksta darbai ,ar Laliku . .Jei VELUOJA , BAUDA. JAU SUTARTYJE TURI BŪTI PARAŠYTA.. Dirbkit Gerbiamieji..

klausimėlis

Rašoma, kad "Vingio pasažo problemos nedžiugina". Ar gali problemos džiuginti?

S.S.S

pirmiausia reikia žiūrėti ar darbai atlikti tiksliai pagal projektą ir kokybiškomis medžiagomis. Už kokybiškai atliktus darbus atsakinga ne savivaldybė, o techninis prižiūrėtojas, kuris deda parašą priimdamas darbus, o toliau jau savivaldybė pasirašo. Nes tam ir skirtas techninis prižiūrėtojas. Jeigu viskas atlikta kokybiškai ir pagal projektą, tai tada toliau turėtų atsakomybė į projektuotojus būti, nes vadinasi kažką apsiskaičiavo ar praleido projektuotojai ir už tai turėtų nešti atsakomybę. Bet kaip žinoma pas mumis projektuotojai už nieką neatsako, tad...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS