Virš pajūrio – audros debesys: lietus jau spėjo pridaryti žalos | Diena.lt

VIRŠ PAJŪRIO – AUDROS DEBESYS: LIETUS JAU SPĖJO PRIDARYTI ŽALOS

  • 2

Lietuvą alina rekordiniai karščiai, tačiau penktadienį gyventojai pastebi vakariniuose šalies rajonuose besiformuojančius atslenkančios audros debesis.

„Kontrastų Lietuva. Vakariniuose rajonuose formuojasi ir slenka vasariškos audros, o žemyno gilumoje saulėta ir net 8-10 laipsnių karščiau. Nuo pirmadienio bus gaiviau visoje šalyje“, – rugpjūčio 18-ąją rašoma feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Prie įrašo taip pat pasidalyta socialinio tinklo grupės „Orų entuziastai“ narės Gitanos Kudirkienės vaizdo įrašu.

 

 

Tuo tarpu, čia internautai pranešė apie Klaipėdos ir Šventosios dangų raižiusius žaibus bei Palangoje slinkusius tamsius debesis. O Kretingoje ir Kretingos rajone skelbiama apie gerokai prapliupusį lietų, kuris jau spėjo pridaryti žalos gyventojams.

S. Šaulinskienės / „Orų entuziastai“ nuotr.

„Tykiai sėdėjau sau, galvoju pasigrožėsiu šios dienos dundėjimu, lietumi.... Pasigrožėjau taip, kad... driokstelėjo taip, kad, apsaugok viešpatie, gerai, kad namas liko su sienomis... Vos durų neišnešė. Nuo vagių neapsisaugai kartais – nuo žaibo tuo labiau...Esam gerai „papurtyti“, – rašė feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ pridarytos žalos nuotraukomis pasidalijusi Sandra.

Kaip skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, nors absoliutūs rugpjūčio 16 ir 17 dienų karščio rekordai buvo pasiekti, tačiau įprastai ne visur būna pasiekiami vietiniai (t. y. konkrečios vietovės) rekordai.

Karščio rekordai:

Rugpjūčio 16 d.: 34,2 °C, Alytus/Birštonas/Kalvarija;

Rugpjūčio 17 d. 34,6 °C, Birštonas;

Viso rugpjūčio mėn. – 37,4 °C, Birštonas (2015-08-08);

Visų metų/vasaros – 37,5 °C, Zarasai (1994-07-30).

Kaip teigiama, rugpjūčio 18–20 dienomis oras įkais daugiau nei 30 laipsnių, vietomis iki 32–33 laipsnių, todėl egzistuoja tikimybė pasiekti ir daugiau rekordų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To IDOMU

Todel,kad tu paklaustum

idomu

Kodle kd perpsudina svetimus straipsnis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS