Virusas uosto darbo kol kas neparalyžiavo | Diena.lt

VIRUSAS UOSTO DARBO KOL KAS NEPARALYŽIAVO

  • 1

Klaipėdos valstybinis jūrų uostas net ir ekstremaliomis sąlygomis užtikrina sklandų ir nepertraukiamą darbą. Įdiegti elektroniniai įrankiai užtikrina dokumentų derinimo ir valdymo procesus, direkcijos darbuotojams sudarytos sąlygos dirbti namuose, o tiems, kurie palikti įprastų daro vietų negali, siekiama užtikrinti visas būtinas apsaugos priemones. Vienintelės kol kas ryškesnės permainos – kiek pasikeitęs kruizinės laivybos grafikas ir keltų darbas.

Procesai nenutrūksta

Įprastą žmonių gyvenimą kiek pristabdęs karantinas dėl sparčiai plintančio koronaviruso, žymesnio poveikio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto darbui neturi.

Uosto atstovų teigimu, direkcijoje darbas tęsiamas įprasta tvarka, o dokumentų derinimo procesai Klaipėdos uoste ir toliau yra vykdomi skaitmeninėje erdvėje.

Laivybos uoste valdymo informacinė sistema sudaro galimybę agentams ir laivų savininkams susitvarkyti visus formalumus nuotoliniu būdu, tokią pat galimybę suteikia ir Krovinių ir prekių informacinė sistema. Skaitmenizuotai tvarkomi ir uosto direkcijos dokumentai.

Taigi, net ir daugumai uosto direkcijos darbuotojų persikėlus dirbti į namus, dokumentų valdymo procesams tai įtakos neturi.

Imamasi saugumo priemonių

Vis dėlto, daliai uosto darbuotojų sudaryti sąlygų dirbti nuotoliniu būdu – neįmanoma.

Pranešama, kad operatyvinį darbą privalantys užtikrinti Uosto kapitono tarnybos, Laivyno skyriaus darbuotojai, dispečeriai, Laivų eismo tarnybos operatoriai, locmanai dirba įprastu ritmu. Imamasi visų būtinų saugumo priemonių, siekiant užkirsti kelią viruso plitimui – visi darbuotojai yra aprūpinti reikiamomis priemonėmis, instruktuoti.

Taigi, kol kas užtikrintos visos sąlygos į Klaipėdos uostą įplaukti ir iš jo išplaukti krovininiams laivams, prekių judėjimas nėra ribojamas.

Keičiasi keltų darbas

Vienas ryškesnių pokyčių – paskelbus karantiną numatytas draudimas į Klaipėdos jūrų uostą įplaukti kruiziniams laivams.

Dėl saugumo reikalavimų kiek keičiasi į Smiltynę ir iš jos kursuojančių bendrovės „Smiltynės perkėla“ keltų darbas. Įvedus karantiną sustabdyti keltų reisai iš Senosios perkėlos į Smiltynę ir atgal. Kol kas reisai stabdomi iki kovo 30 d. vidurnakčio. Norintys persikelti į Smiltynę ar Klaipėdą kviečiami atvykti į Naująją perkėlą, čia keltai dirba ir toliau.

Neringoje keleivių pervežimo paslaugas teikiantys vežėjai apie situaciją informuoti, todėl keleivių jie atvyksta paimti į Naująją perkėlą.

Dėmesys – tarptautiniams reisams

Kiek keičiasi ir tarptautinių reisų keltų darbas. Jie kursuoja kaip ir anksčiau, tačiau keleiviams taikomi visoje šalyje galiojantys migraciniai apribojimai. Įsigaliojus karantinui Lietuvos piliečiams draudžiama išvykti iš Lietuvos, išskyrus atvejus, kai jie grįžta į savo gyvenamąją vietą, vyksta į savo darbo vietą. Atskirai numatoma išimtinių išvykimo atvejų tvarka.

Pastebima, kad šiuo metu išskirtinio dėmesio sulaukia tarptautinių reisų keltai, mat jie tapo bemaž vieninteliu būdu užsienyje likusiems lietuviams grįžti namo. Ypač didelis keleivių srautas į Klaipėdą atvyksta iš Vokietijos, keltai parplaukia pilnutėliai. Iš Švedijos taip pat pargabenami šimtai keleivių.

Tarptautiniais reisais plaukiojančių keltų įmonės yra pasirengusios atsakingoms tarnyboms operatyviai teikti informaciją apie galimas viruso grėsmes keltuose ar įtariamai sergančius keleivius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipedietis

O kas dėl atplaukusių laivų įgulų. Ar jos gali išlipti iš laivo? Niekas nežino. Net uosto direkcijos tinklalapyje apie įgulas nieko neparašyta. Įtariu, kad agentams dėl įgulų narių judėjimo jokių instrukcijų iš uosto valdžio nebuvo duota. Uosto valdžia, pagaliau atsibuskite!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS