Visos odontologijos paslaugos – vienoje vietoje | Diena.lt

VISOS ODONTOLOGIJOS PASLAUGOS – VIENOJE VIETOJE

  • 12

Vasario 9-ąją gydytojai odontologai ir burnos priežiūros specialistai mini tarptautinę profesinę šventę, kurią globoja šv. Apolonija, dantų skausmą kenčiančiųjų globėja.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro odontologai ir burnos priežiūros specialistai kasmet mini profesinę dieną. Pastaruosius porą metų šias galimybes apriboja pandemijos suvaržymai, tačiau kolegos vieni kitus būtinai pasveikina.

Burnos ligų profilaktika apsaugo nuo didesnių išlaidų

Odontologų komandą sudaro beveik 70 įvairių sričių specialistų, dirbančių sveikatos priežiūros centro padaliniuose Taikos pr. 46 ir Pievų Tako g. 38. Čia teikiamos I ir II lygio ambulatorinės odontologinės, burnos higienos, dantų gydymo ir protezavimo paslaugos.

„Ypatingą dėmesį norėčiau atkreipti į burnos ligų profilaktiką. Reguliariai lankantis pas burnos higienos specialistą galima išvengti dantų ir burnos ligų bei tolesnių, gana brangių, gydymo ir protezavimo procedūrų.

Profesionalią burnos higieną yra būtina atlikti ir planuojant dantų gydymą bei protezavimą. Ir čia į pagalbą gyventojams ateina puikūs savo srities žinovai – burnos higienos specialistai, o jų Jūrininkų sveikatos priežiūros centre – net 6. Burnos higienistai atlieka ne tik profesionalią burnos higieną, bet ir moko tiek vaikus, tiek suaugusiuosius taisyklingos dantų priežiūros“, – paaiškino vyriausioji slaugytoja J. Beinorienė.

Dėmesys: vyriausioji slaugytoja J. Beinorienė ypatingą dėmesį atkreipė į burnos ligų profilaktiką.

Paslaugos – ir išsimokėtinai

Pasak I odontologijos skyriaus vedėjos, gydytojos odontologės ortopedės Saulės Sabulienės, Jūrininkų sveikatos priežiūros centro odontologų komandą sudaro suaugusiųjų ir vaikų odontologai, periodontologai, ortopedai, dantų technikai, burnos higienistai, odontologų padėjėjai. Jie teikia pačias įvairiausias paslaugas.

Odontologai gydymo paslaugas prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro prisirašiusiems draustiems pacientams teikia nemokamai – sumokėti reikia tik už medžiagas. Tiesa, visas mokamas burnos priežiūros paslaugas gali gauti ir čia neprisirašiusieji, privalomuoju sveikatos draudimu nedrausti gyventojai.

Norintys patekti pas specialistą priimami su siuntimu iš savo šeimos centro odontologo – tuomet nereikės mokėti už konsultaciją. Protezavimo paslaugos teikiamos ir išsimokėtinai.

„Ką daro odontologas ortopedas? Odontologas ortopedas gamina dantų protezą, pritaikytą individualiai paciento dantų funkcijai atkurti: pas mus gaminami cirkonio, bemetalės keramikos, metalo keramikos vainikėliai, išimamai akriliniai, elastiniai, lanko atraminiai protezai. Protezuojame ant implantų, atliekamas estetinis protezavimas laminatėmis, užklotais atstatomi nudilę dantys – visa tai ortopedo darbas“, – paaiškino I odontologijos skyriaus vedėja S. Sabulienė.

Kokybė: „Perkame pačias geriausias, kokybiškas odontologines medžiagas, netaupome“, – pasakojo S. Sabulienė.

Pasinaudoti kompensacijomis už dantų protezavimą gali asmenys, turintys teisę į kompensuojamąjį protezavimą – vaikai iki 18 metų, senatvės pensininkai, neįgalūs pacientai. Šiuo metu besiprotezuojantiems išimamais protezais visiškai užtenka teritorinės ligonių kasos kompensacijos.

Glaudžiai bendradarbiauja

Jūrininkų sveikatos priežiūros centre dirbantys odontologai kasdien konsultuojasi su po vienu stogu esančios laboratorijos dantų technikais, turinčiais daug teorinių bei praktinių žinių. Iškilus bet kokiai problemai dažniausiai užtenka kelių minučių paciento, dantų techniko ir gydytojo pokalbio. Toks bendradarbiavimas leidžia užtikrinti kokybišką darbą, tobulai parinktą spalvą ir formą, tad pacientai greičiau gali džiaugtis patogiais protezais, kurie grąžina išnykusias kalbos, kramtymo funkcijas ir estetinę išvaizdą.

Odontologai dirba su nauja rentgeno įranga, daro dentalines, panoramines rentgeno nuotraukas. Radiologijos kabinete Taikos pr. 46 sumontuotas naujas aukštos kokybės panoraminis 3D kūginės kompiuterinės tomografijos aparatas.

...ir padalinyje Taikos pr. 46.

Mažieji pacientai yra pamėgę vaikų odontologę, kurią renkasi tėvai iš visos Klaipėdos. Vaikams dantų priežiūros ar taisymo paslaugos neatrodo tokios nemalonios, kai gydytojo kabinete esančiame ekrane jie gali žiūrėti savo mėgstamiausius filmukus.

Daugiausia dėmesio – kokybei

„Įsigyjame naujausią ir moderniausią įrangą, stengiamės, kad pacientams ir čia dirbantiems specialistams būtų patogu ir gera dirbti, – aprodydama kabinetus pasakojo S. Sabulienė. – Perkame pačias geriausias, kokybiškas odontologines medžiagas, netaupome.“

I odontologijos skyriaus vedėja S. Sabulienė atvira – atsakingai formuodama komandą ji didžiulį dėmesį kreipia ne tik į profesines kandidato kompetencijas: svarbios ir žmogiškos savybės, gebėjimas dirbti išvien su kolegomis.

Pacientai labai vertina galimybę gauti paslaugas vienoje įstaigoje per maksimaliai trumpą laiką – dažnai tą pačią dieną pavyksta suderinti kelias reikalingas procedūras. Tai ypač patogu skubantiems šiuolaikiniams pacientams.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

jis

kuo didesnė chebra- TUO DIDESNĖS KAINOS.

Anonimas

kuo didesne chebra tuo didesnis bardakas !!!!

Anonimas

patys SAU UODEGA KELIA !!! issilakste KLIENTAI !!! ATIA....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS