Vitės progimnazijos sporto aikštyno rekonstrukcijos teks palaukti | Diena.lt

VITĖS PROGIMNAZIJOS SPORTO AIKŠTYNO REKONSTRUKCIJOS TEKS PALAUKTI

Tikroji situacija Vitės kvartale dėl taršos chromu paaiškės dar negreit. Išsamių tyrimų išvadų tikimasi tik kitą mėnesį, vėliau jos bus analizuojamos. Aiškėja, kad taip lauktų Klaipėdos Vitės progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo darbų iki rudens vargu ar galima tikėtis.

Koronaviruso pandemija pristabdė veiksmus, siekiant nustatyti tikrąjį dar pernai paaiškėjusios galimos taršos chromu Vitės kvartale mastą. Miestas iki šiol nėra gavęs visų tyrimų atsakymų.

Tyrimų rezultatų iš devynių teritorijų, kuriose buvo imti mėginiai, dėl šešiavalenčio chromo iš Danijos laboratorijos tikimasi sulaukti artėjančią savaitę.

"Šis tyrimas yra labiau susijęs su žmonių sveikata. Sužinosime dėl toksiškumo. Ar užterštumas yra paprastas – gamtinis, elementinis, ar toksiškas, kuris daro poveikį žmogaus sveikatai", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė.

"Klaipėda" dar šių metų pradžioje rašė, kad paaiškėjusi galima tarša ir būtini išsamesni tyrimai sustabdė miesto planus atnaujinti Vitės progimnazijos sporto aikštyną.

"Ten turime atlikti detalius ekogeologinius tyrimus, kad būtų aiškus paplitimas ir gylis, nes nuo to priklauso tvarkymo planas, sprendimai, ką su ta teritorija daryti", – dėstė R.Jievaitienė.

Panašu, kad šių tyrimų rezultatai miesto artimiausiu laiku dar nepasieks, ir darbai iki rudens neprasidės. Taip esą nutiko todėl, kad koronaviruso pandemija smarkiai sutrikdė laboratorijų darbą.

"Iš pradžių laboratorijos nedirbo, o paskui, kai visi susiuntė mėginius, susidarė nemaža eilė. Be to, atsakymus dar reikės analizuoti, tai užims laiko", – pastebėjo Aplinkosaugos skyriaus vedėja.

Tikimasi, kad šių tyrimų rezultatai bus aiškūs ir miestui perduoti liepą. Rezultatai taip pat bus nusiųsti Lietuvos geologijos tarnybai.

Gavęs minėtos tarnybos galutines ataskaitas, miestas pirks šios teritorijos tvarkymo plano parengimo paslaugą.

"Kai Geologijos tarnyba viską įvertins, mums galutinai pateiks visas ataskaitas. Tada mes pirksime paslaugą tų teritorijų tvarkymo planams parengti", – teigė pašnekovė.

Anot R.Jievaitienės, tikėtina, kad visi šie darbai nusitęs iki rudens, tad progimnazijos mokiniams naujų mokslo metų pasitikti atnaujintame sporto aikštyne nevertėtų tikėtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aiškiaregys

O ką tas tyrimas duos ir dabar aišku, kad viršutinį sluoksnį grunto reikia išvežti į užteršto grunto saugijimo aikštelę ir laisvai galima įrenginėti tą aikštyną, kitaip nebus, nuo tyrimų kiekio situacija nepagerės !

Anonimas

Atiduokit teritorija uostui. Siulyciau iki parko. Galetu trasas ispilti placiai. :DDD

SUSIJUSIOS NAUJIENOS