VRK: Palangos konservatoriai pažeidė įstatymą reklamuodamiesi ant įmonių automobilių | Diena.lt

VRK: PALANGOS KONSERVATORIAI PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ REKLAMUODAMIESI ANT ĮMONIŲ AUTOMOBILIŲ

Palangos konservatoriai per savivaldos rinkimus pažeidė įstatymą dėl politinės reklamos ant dviejų automobilių, kurie oficialiai priklauso įmonėms, nusprendė Vyriausioji rinkimų komisija.

VRK šią savaitę ant minėtų automobilių užklijuotą reklamą pripažino neteisėta nepinigine juridinių asmenų auka, tačiau šiurkštaus pažeidimo neįžvelgė.

Pasak VRK išvados, nėra duomenų, kad TS-LKD Palangos skyrius būtų žinojęs, jog reklama apklijuoti kandidatų Vaido Šimaičio ir Dainiaus Drungilo naudojami automobiliai priklausė juridiniams asmenims.

VRK vertinimu, reklama konservatoriams būtų atsiėjusi apie 500 eurų, šios lėšos pripažintos nepinigine bendrovių „Palangos ūkis“ ir „Skanėstai“ auka kandidatų sąrašui.

Vieną rinkimų reklama apklijuotą automobilį vairavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas V. Šimaitis. VRK nustatė, kad minimą automobilį valdo politiko sūnaus bendrovė „Palangos ūkis“, o šios bendrovės tuometinis komercijos direktorius V. Šimaitis automobiliu neatlygintinai naudojasi akcininko Luko Šimaičio leidimu.

Konservatorius Dainius Drungilas rinkimų reklama apklijavo bendrovei „Skanėstai“ priklausantį automobilį. Šiai bendrovei vadovauja D. Drungilo sutuoktinė. Vietos politikas sutartimi buvo gavęs teisę naudotis automobiliu ir jį vairuoti.

TS-LKD Palangos skyrius paaiškinimuose VRK teigė, jog partijai nebuvo žinoma, kad jos kandidatai reklama apklijavo ne asmeninius, o pagal panaudą naudojamus juridiniam asmeniui priklausančius automobilius, išlaidos nebuvo patiriamos, todėl į apskaitą jos ir neįtrauktos.

VRK Palangos konservatorių sąrašui nurodo ateityje „imtis kontrolės priemonių ir įsitikinti, kas yra tikrasis paslaugos teikėjas, kad nebūtų naudojamasi juridinių asmenų turtu ar paslaugomis neatlygintinai“.

Konservatorių Vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas BNS sakė, kad pažeidimai padaryti dėl „atskirų sąraše esančių kandidatų entuziastingų iniciatyvų“, partija su VRK sprendimu sutinka ir dėl situacijos apgailestauja.

„Kiek turime duomenų apie šią situaciją, TS-LKD Palangos skyriui, kuris pats buvo atsakingas už kampanijos finansus ir ataskaitas, būtent ir nepavyko susikalbėti su vienu savo kandidatu, todėl padaryta klaidų. Asmuo pagautas entuziazmo ir norėdamas padėti visam sąrašui persistengė ir asmeniškai, nesuderinęs su skyriumi, užsakė reklamines paslaugas. Apie tai sužinota tik po kampanijos“, – teigė A. Vyšniauskas.

Savivaldos rinkimai vyko šių metų kovą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Luiza

Kam cia tas Simaitis nuotraukoje? Nera jai toks grazuolis ,kad straipsni afisuotu :)

Anonimas

Konservatnikai NIEKADA NIEKO NEPAZEIDZIA. Jie pries rusus. Kol gyvas svarbiausias konserVATNIKAS Landzbergis JIEMS GALIMA.

emigrantas

Ne asmenius automobilius, gal Lietuvos žmonės kvaili ir nežino kam priklauso automobiliai. Apgavystės, sukčiavimai toks kelias i valdžia!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS