VTEK: tarybos narė S. Grigorian įstatymo nepažeidė | Diena.lt

VTEK: TARYBOS NARĖ S. GRIGORIAN ĮSTATYMO NEPAŽEIDĖ

  • 4

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vertinimu, Palangos miesto tarybos narė Svetlana Grigorian nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų.

Politikės veiksmai vertinti iki 2019 m. pabaigos galiojusio įstatymo nuostatomis.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo pagrindu. Pranešta, kad 2019 m. rugsėjį S. Grigorian nenusišalino savivaldybės tarybos posėdyje, bandant patvirtinti apleistų ir neprižiūrimų ar naudojamų ne pagal paskirtį pastatų sąrašą. Esą į jį buvo įtrauktas ir pastatas, kurį tam tikrą laiką nuomojosi bendrovė, kuriai vadovauja valstybės politikei artimas asmuo.

Tyrimo duomenys rodo, kad S. Grigorian nekilo pareiga nusišalinti minėtajame posėdyje, nes sprendimo projektas nesukėlė jokių teisinių pasekmių bendrovei, kurią valdo valstybės politikei artimas asmuo.

Trijų procentų nekilnojamojo turto mokesčio tarifas, skirtas apmokestinti pagal minėtą 2019 m. savivaldybės tarybos sprendimo projektą nustatomam pastatų sąrašui, taikytinas 2020 m. mokestiniam laikotarpiui ir taikomas turto savininkams.

Iš tyrimo duomenų matyti, kad posėdyje jau buvo žinoma, jog patalpų nuomos sutartis dėl Palangos J. Basanavičiaus gatvėje esančio neprižiūrimo viešbučio paskirties pastato bus nutraukta dar 2019 m.

Be to, šį pastatą S. Grigorian artimo asmens valdomai bendrovei nuomojęs savininkas – uždaroji akcinė bendrovė – bankrutavo. Vadovaujantis Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymu, bankrutavusioms įmonėms nekilnojamojo turto mokestis netaikomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

klp

Bet juk lietuvos piliečiai už ją balsavo...... :0

Azerbaidzanui valio

Azerbaidzanieciai gerai ten armenu okupantus padauze karabache! Tikesimes, kad su laiku atsiims visa teritorija.

Akruic

Armenine geriau greiciau varytu atgal i armenija!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS