VTEK tirs VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus R. Žiubrio elgesį | Diena.lt

VTEK TIRS VŠĮ „KLAIPĖDOS ŠVENTĖS“ DIREKTORIAUS R. ŽIUBRIO ELGESĮ

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Klaipėdos miesto savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus Romando Žiubrio elgesio.

VTEK žada aiškintis, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo draudimo atstovauti bei reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Valstybinėje tarnyboje dirbančiam asmeniui minėtas įstatymas draudžia atstovauti valstybei, savivaldybei, institucijai ar įstaigai tvarkant reikalus su fiziniais ar juridiniais asmenimis, iš kurių jis ar jam artimi asmenys gauna bet kokių pajamų; taip pat tvarkant reikalus su juridiniais asmenimis, kuriuose valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo ar jam artimi asmenys turi daugiau kaip 10 procentų akcijų ar kitų juridinio asmens dalyvio teisių kitų teisinių formų juridiniuose asmenyse.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu. Esą, du direktoriaus pavaldiniai yra jam artimi asmenys, dėl kurių jis galbūt priiminėjo įvairius sprendimus – priėmė juos į darbą, nustatė jų darbo sąlygas, skyrė priedus, priemokas, skatino ir pan.

Taip pat pranešta, jog VšĮ „Klaipėdos šventės“ šiemet keturis kartus suteikė įstaigos inventorių VšĮ „Klaipėdos publika“ naudoti neatlygintinai.

VTEK atkreipia dėmesį, kad Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nabagamz

Lokit kiek išgalit, nabagėliai, proto varguoliai. Nedavė dievulis smegenėlių, tai jums ir nesuprast, kokio tai lygio žmogus, kiek jam vadovaujant gražių dalykų Klaipėdoje sukurta. Jei menkystos išės jį (o greičiausiai taip ir bus), kaži ar Klaipėdoje rasis naujas tokios aukštos prabos vadovas, kurio komanda sukūrė Laivų paradą, Šviesų festivalį, į naują lygį pakėlė Jūros šventę, Kalėdų miestelį. Jei kam atrodo, kad geri vadybininkai ir kūrėjai turi dirbti už dyką, tai esant gargrių gagriai. Bet jums šito nesuprast :)

Danguolė

šventes,džiazus ir kitokius ten renginius tikrinti visus ir dar kartą pertikrinti

Rapolas

Geriausia tai eglute uz 34 gabalus... :DDD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS