Vyksta apklausa apie maisto atliekų tvarkymą: išsakykite savo lūkesčius | Diena.lt

VYKSTA APKLAUSA APIE MAISTO ATLIEKŲ TVARKYMĄ: IŠSAKYKITE SAVO LŪKESČIUS

  • 8

Kitąmet visoje šalyje prasidės maisto atliekų rūšiavimas. Tai daugeliui Vakarų Lietuvos gyventojų bus naujiena, nes iki šiol mažai kam teko susidurti su šiuo Europos valstybėse kone dešimtmetį vykstančiu atliekų rūšiavimo procesu.

Kokie klausimai kyla mūsų regiono gyventojams, bus bandoma išsiaiškinti vykdant jų apklausą. Nuorodoje https://apklausa.lt/.../klaipedos.../answers/new.fullpage jau paskelbta internetinė anketa, kur atsakę į 11 nesudėtingų klausimų Vakarų Lietuvos gyventojai nubrėš gaires sistemos administratoriams ir savivaldybių specialistams, kaip tinkamai organizuoti gyventojų informavimą apie maisto rūšiavimo procesus.

Remiantis kitų šalių patirtimi akivaizdu, jog prieš pradedant visiškai naują rūšiavimo ciklą nepakanka išdalinti naujus konteinerius ir pastatyti rūšiavimo cechą. Siekiant, kad projektas išties būtų naudingas, prisidėtų prie gamtos resursų taupymo ir regiono ekologinės situacijos gerinimo, vienas iš svarbiausių darbų – suteikti gyventojams būtiną informaciją, žinias, kad jie noriai ir sėkmingai pradėtų rūšiuoti maisto atliekas.

Todėl Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) inicijavo Vakarų Lietuvos gyventojų apklausą apie maisto atliekų rūšiavimą, kurią padės atlikti ir duomenis išanalizuos Vilniaus universiteto specialistai.

Ši apklausa, kaip ir projekto „Maisto atliekų apdorojimo infrastruktūros sukūrimas Klaipėdos RATC“ darbai, yra finansuojami Europos Sąjungos Sanglaudos fondo ir KRATC lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Aš tai rūšiuoju ir iš to jaučiu malonumą. nesiginčiju, kad mano psihika nestandartinė.

Ela

Gyventojai rūšiuoja - KRATC mažina kainas . Taip turėtų būti ,o ne kad mes dirbame -už darbą pinigus pasiima KRACas, o dar ir brangindami šiukšlių išvežimą .Kas per mąstymas vadovų ???.Dar ir aferas daro šiukšlininkai , kad tik jiems būtų pilnesnė kišenė . Begėdžiai - daugiau nieko... Antras "Ignitis" - nebežino kaip benustekenti gyventojus . Kas "penkias minutes" keičiamos kainos ir vis didinamos . Sutartis pasirašinėjame apgaulės būdu ... Tai yra Gerovės valstybė ..???

bronislovas

mes jau rusiuojam atskirai ir stikla ir plastmase ir popieriu ir skudurus ir ka gaunam tik dar didesnes kainas,raso kitais metais uz siuksles mokesim kone dvigubai,o jeigu pastatys maisto konteinerius tai dar kaina pakils garantuoju.pvz estijoj jei viskas rusiuojama uz siuksliu isvezima nereikia moketi,o mums tik kelia ir kelia kainas.bet runkeliams tai gerai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS