Vytauto gatvėje bus nauji medžiai ir šaligatvio plytelės | Diena.lt

VYTAUTO GATVĖJE BUS NAUJI MEDŽIAI IR ŠALIGATVIO PLYTELĖS

Jau ateinančią savaitę Vytauto g. bus pradėti kirsti seni medžiai. Iš viso gatvės ruože neliks 19 liepų. Arterijoje planuojama ir daugiau darbų – bus keičiamos šaligatvių plytelės. Darbus tikimasi baigti iki vasaros sezono pradžios.

Medžiai – prastos būklės

Vos prasidėjus pavasariui uostamiestyje startuos ir šiam metų laikui būdingi darbai.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, minėtos gatvės ruožą nuo Herkaus Manto g. iki S.Šimkaus g. nuspręsta atnaujinti dar pernai darbus baigiant S.Šimkaus g.

„Medžiai, augantys šiame ruože, yra labai prastos būklės“, – pastebėjo I.Šakalienė.

Gatvėje atnaujinti medžius rekomendavo ir Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija.

Iškirs 19 liepų

Skyriaus vedėjos teigimu, visų čia augančių medžių amžius siekia daugiau nei pusšimtį metų. 17 iš 19 medžių yra tik patenkinamos būklės, jų kamienai pasvirę, šerdys pažeistos puvinio, atsiradusios drevės, įvairiose lajų vietose nestinga žaizdų, daug gumbų.

„Medžių šaknys yra smarkiai iškilusios ir visiškai suardžiusios šaligatvio dangą. Tokia situacija yra susidariusi dėl prastos priežiūros sovietmečiu“, – teigė I.Šakalienė.

Todėl nuspręsta tvarkant minėtą gatvės ruožą iškirsti 19 liepų. Vietoje jų bus pasodinta 11 mažalapių liepų.

Sodinukų prireiks mažiau, mat nuspręsta medžius sodinti didesniais atstumais.

„Senieji medžiai augo per tankiai. Dabar bus sodinama kaip ir kitose miesto vietose. Tarp medžių bus apie 8–10 m. Taip pat bus įvertinami požeminiai tinklai ir matomumas ties sankryžomis“, – teigė skyriaus vedėja.

Naujieji Vytauto g. medeliai bus apie 15 metų amžiaus, 4–5 m aukščio.

Atnaujins šaligatvius

Gatvėje bus sutvarkyta ir, kaip minėta, medžių šakų suardyta šaligatvių danga. Šie darbai bus atliekami abiejose gatvės pusėse. Senosios šaligatvių plytelės bus pakeistos betoninėmis trinkelėmis, bus pakloti kelio bortai, ties šaligatviais išlygintas akmens grindinys.

Skaičiuojama, kad iš viso medžių pakeitimo ir šaligatvio remonto darbams prireiks apie 25 tūkst. eurų.

Medžių pakeitimo darbus Vytauto g, ruože atliks bendrovė „Klaipėdos želdiniai“, o šaligatvių tvarkymo darbų imsis bendrovė „Žemkasa“.

Anot I.Šakalienės, darbai gatvės ruože prasidės jau ateinančią savaitę. Visus suplanuotus darbus tikimasi pabaigti iki vasaros sezono pradžios.

„Pirmiausia pradedame šalinti medžius, tada – šaligatviai ir tada atvažiuos medeliai. Juos jau esame užsisakę“, – dėstė savivaldybės darbuotoja.

Vos prasidėjus pavasariui uostamiestyje startuos ir šiam metų laikui būdingi darbai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Se

Vytauto gatvėje tik 2 iš 19 medžių yra netimkami. Kas trukdo palikti senų medžių kamienus 4-5 m aukštyje ir juos periodiškai genėti? Ir gražu, ir pigiau būtų. Taip daroma visoje Vakarų Europoje. Tačiau p. Šakalienes vadovajamai kontorai turbūt aktualiausia yra kuo daugiau "įsisavinti" biudžeto pinigus, beje, kasmet su tais pačiais rangovais.

IR VĖL KERTA medžius

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vytautas

Kodėl pas mus įprasta medžius rauti lauk o ne tinkamai apgenėti. Negi Klaipėdos mieste nėra vyrų,kurie sugebėtų deramai apgenėti medžius. Kol kas matome tik apipjaustytas apatines šakas.Bet kuris medis turi savo formą,tai ją ir reikėtų išlaikyti arba iš karto sodinti mažaūgius medžius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS