Žaidimų aikšteles gina stulpeliais | Diena.lt

ŽAIDIMŲ AIKŠTELES GINA STULPELIAIS

Klaipėdiečiai bando apsaugoti vaikų žaidimo ir krepšinio aikšteles nuo įžūlių ratuotų kaimynų, kurie nieko nesibaimindami jose palieka automobilius. Viena bendrija pareiškė norą aikštelę apstatyti stulpeliais, kurie mašinoms taptų neįveikiama kliūtimi.

Klaipėdiečiai bando apsaugoti vaikų žaidimo ir krepšinio aikšteles nuo įžūlių ratuotų kaimynų, kurie nieko nesibaimindami jose palieka automobilius. Viena bendrija pareiškė norą aikštelę apstatyti stulpeliais, kurie mašinoms taptų neįveikiama kliūtimi.

Daugiabučių namų savininkų bendrijos "Versmė", kuriai priklauso I.Simonaitytės 14 ir 16 namai, Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijai pateikė neįprastą prašymą.

Juo prašoma leidimo įrengti stulpelius, kurie užkirstų kelią automobiliams patekti į krepšinio ir vaikų žaidimo aikštelę. Saugaus eismo komisija tokį prašymą patenkino ilgai nediskutuodama.

"Žmonės turi kažkaip gintis nuo automobilių, kurie paliekami bet kur. Panašių atvejų jau yra buvę", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Daugiabučių namų savininkų bendrijos "Versmė" pirmininkas Donatas Globys teigė, kad mintis įrengti stulpelius kilo norint užtikrinti vaikų saugumą.

"Mūsų rajone daug vaikų. Jie nuolat žaidžia krepšinio ir žaidimų aikštelėse. Pastarosiose nuolat važinėja automobiliai, net yra paliekami. Kartais vaikai, atėję ryte žaisti, randa mašinas. Baiminamės, kad koks nors automobilis nekliudytų ir nesužalotų vaikų", – tvirtino pirmininkas.

D.Globys taip pat atkreipė dėmesį, kad iš stovinčių automobilių į aikštelę pribėga tepalų. Vaikai jais išsiterlioja.

Pasak pirmininko, tikimasi, kad pastačius stulpelius atsigaus ir veja, kuri yra labai išvažinėta. Viliamasi, kad automobiliai nebeniokos ir šaligatvių bortelių, kurie dabar visiškai nudaužyti.

"Viską darysime savo jėgomis. Patys ir krepšinio aikštelę suremontavome, kad vaikai turėtų kur žaisti. Gaila, kad dabar ji yra niokojama", – tvirtino vadovas.

D.Globio nuomone, rasti vietą automobiliui pasistatyti visada įmanoma. Tačiau nereikia norėti įvažiuoti į butą.

"Pats po darbo grįžtu vėlai vakare. Randu vietą mašinai pasistatyti. Niekada nevažiuoju į žaidimo aikštelę. Tačiau žmonės nori mašinas pasistatyti kuo arčiau namų. Atrodo, kad negali paeiti kelių žingsnių", – dėstė pirmininkas.

Anot D.Globio, greta esančiame kitame kieme gyventojai padidino stovėjimo vietų skaičių, nes sumažino krepšinio aikštelę. Bendrija "Versmė" tokiu pavyzdžiu nesekė.

"Specialiai atnaujinome aikštelę, kad vaikams būtų ką veikti kieme. Dabar pažaisti pas mus atvažiuoja jaunimas ir iš kitų rajonų", – tvirtino pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

RK..

Taip, civilizuotuose kraštuose nusižengęs žmogus gauna baudą. Bet jo turtas nėra naikinamas visuotiniam aplinkinių džiaugsmui. Niekas nedraudžia fotografuoti nevietoje pastatytų automobilių ir nuotraukas siųsti Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriui. Dėl stovėjimo vietų įrengimo - manau laikas būtų užmiršti, kad kažkas nemokamai turi įrengti mano turtui saugojimo vietą. Anksčiau ar vėliau visos stovėjimo vietos bus apmokestintos ir tik tada atsiras stimulas kurti normalias stovėjimo aikšteles - mokamas žinoma, tačiau pigesnes nei viešosios. Tuomet gatvės ir kiemai nebebus užgrūsti automobiliais, o paeiti iki stovėjimo vietos 1-3 kilometrus nebeatrodys taip siaubingai, kaip dabar 30 metrų. Tegu tas, kuris neranda stovėjimo vietos 5 minučių ėjimu nuo savo namo meta į mane akmenį.

to lilu

Mamos TURI matyti kur jų vaikai.Jei kas-tėvai kalti..Patys nuolat dejuojate kad vaikai prikrečia to ar ano, o kuo jie turėtų užsiimti-nesiūloma nieko.Auga ant pliko cemento ir sulūžinėjusių aikštelių likučių.Juk ne seniai-nesėdės per dienas žiūrėdami įžvirblius ir svarstydami vaistų kainas.O jei iš esmės-savivaldybė seniai turėjo išspręsti tiek vaikų žaidimo aikštelių, tiek automobilių statymo miegamuosiuose rajonuose(ir ne tik ten) klausimus.Bet pasirodo,kad visų pirma reikia išlaidauti medžių kirtimui miesto gatvėse, kotedžų statymui Giruliuose,ar visokių klubų, neaiškios kokybės teatro kuopelių(su importuotu režyyysierium iš Vilniaus)ir pan.rėmimui nemažomis sumomis.Ar čia būtiniausios miesto išlaidos? Raginu pasižiūrėti kaip yra valdoma, dirbama-savivaldybės rinkimai ne už kalnų..

TIKRIAUSIAI

tiketina ne vienas zmogus masinos nestatytu nei zaidimu aikstelese nei ant saligatviu nei ant zolynu ar dar kur kitur jei tiktai butu vietos automobiliu stovejimo aikstelese . Atrodo kiemai nera pritaikyti tokiam kiekiui automobiliu . O kiekviename gyvenamajame rajone matomai yra daug laisvu vietu ir matomai ne kas kitas ,o valdzios atstovai islaikomi mokesciu moketoju saskaita turetu pasirupinti ir automobiliu aiksteliu irengimu ir visa kita ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS