Žiaurumui ribų nėra: prieš keturkojus – vinimis | Diena.lt

ŽIAURUMUI RIBŲ NĖRA: PRIEŠ KETURKOJUS – VINIMIS

Vakarų Lietuvoje žiaurumo protrūkiai prieš gyvūnus nesiliauja. Praėjusį sekmadienį lauke su savo augintiniu vaikštinėjęs šilutiškis Marius J. neteko žado, kai mylimas šunelis įsikando mėsos gabalą, „įdarytą“ vinimis.

Mirtinus spąstus gyvūnams vyras užfiksavo Šilutėje, prie Melioratorių kvartale esančio 5-ojo namo.

Neabejingi žmonės iškart iškvietė policijos pareigūnus.

Incidentas įvyko sekmadienį apie 12-12.20 val.

Kaip teigė susirūpinęs Marius J., vištienos gabaliukai ir dešrelės buvo prismaigstyti smulkių vinių.

„Iškvietėme policiją, pradėtas tyrimas. Būkite atsargūs, vedžiodami savo keturkojus draugus“, – interneto socialiniuose tinkluose paskelbė šilutiškis.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Greta Kęsminaitė patvirtino, kad 12.24 val. Šilutės rajono policijos komisariate gautas pranešimas apie žiaurų elgesį su gyvūnais.

Jame nurodyta, kad „kieme, prie laiptinės pamesti mėsos gabalėliai, kuriuose prismaigstyta vinių. Taip norima atsikratyti neprižiūrimais gyvūnais“.

Pareigūnų surinkta medžiaga perduota tolesniam tyrimui.

Panašių atvejų, kai brutaliais būdais bandoma susidoroti su gyvūnais, pasitaiko ir uostamiestyje.

Prieš keletą metų Klaipėdoje šunys veikiausiai buvo nuodijami Vasaros estradoje, taip pat Dangės skvere.

Įtariama, kad piktavaliai populiariose pasivaikščiojimo vietose pabarstydavo užnuodytą šunų maistą.

Reaguodami į tai neabejingieji keturkojų skausmui sukūrė elektroninę peticiją, nukreiptą prieš nuodijimus. Ją pasirašė per 760 žmonių.

Seimui ir Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijai adresuotoje peticijoje skelbiama, kad pastaruoju metu viešumoje pastebima vis daugiau nutikimų, kai šeimininkų augintiniai apsinuodija specialiai tam paruoštais „skanėstais“, kurių sudėtyje yra graužikų nuodų arba kitokių kenksmingų medžiagų.

Todėl tokių kenksmingų produktų pardavimui Lietuvoje esą turėtų būti taikoma kur kas griežtesnė kontrolė.

Gyvūnų mylėtojai skatina keturkojų šeimininkus, susiduriančius su panašiomis situacijomis, nedelsti ir kreiptis į policijos pareigūnus.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Anonimas

Kuo mažiau šunų - tuo geriau.

Xcfvg

Ne šunis vinimis reikia naikinti o jų šeimininkus,nes jie yra kalti dėl viso ,kas būna ne taip.

Vedžioju du šunis

Jaučiuosi kaip džiunglėse - akis už akį, mirtis už šuduką, ir t.t.. Kažkam atrodo, kad net Konstitucijoj taip parašyta, kažkam galima visus filmuoti, lyg Lietuvoj negaliotų Asmens duomenų apsaugos įstatymas.... O kur pilietiškumas, besiremiantis teisinės valstybės normomis? Savo kieme bent jau iš matymo pažįstat tą, kas nesurinko savo šuniuko ekskrementų. Tai kodėl jam neprimenate, kad jo pareiga yra neteršti aplinkos? Jei likote neišgirsti, kodėl nesikreipėte į atitinkamas institucijas? Gal todėl, kad patys ką tik padarėte dar baisiau....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS