Žiniasklaida: Kretinga atsisakė gamyklos, kuri plastiko atliekas perdirbtų į pirolizės alyvą | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: KRETINGA ATSISAKĖ GAMYKLOS, KURI PLASTIKO ATLIEKAS PERDIRBTŲ Į PIROLIZĖS ALYVĄ

  • 11

Kretingos savivaldybė atsisakė gamyklos, kurioje rūšiuotos ir nerūšiuotos plastiko atliekos būtų perdirbamos į pirolizės alyvą, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius sako, kad Kretingoje norėjo kurtis ir padangų perdirbimo, ir naudotos alyvos perdirbimo, ir plastiko perdirbimo įmonės, bet nė viena jų rajone neveiks. Priežastys kelios: gamyba kenksminga, o aplink pramoninę zoną pristatyta gyvenamųjų namų. Ir viena pagrindinių savivaldybės krypčių – turizmas, o ne perdirbimo pramonė.

Atliekų perdirbimo gamyklą norėjo statyti įmonė „Enete“, ji įsteigta praėjusiais metais, pusė akcijų priklauso Estijos „Enete Group“.  „Enete“ direktorius ir vienas akcininkų Edvinas Razarionovas nekomentavo, ar ieškos galimybių kurtis kitur.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Haroldas

Asilui leidžiama dirbti taip ir ira nežiūri kur žmogui įsidarbinti ne už minimumą ne nereik

Jonas

Kretingos rajonas tikisi gyventi iš pašalpų. Tik anksčiau ar vėliau teks pereiti gyventi iš savivaldos surenkamų mokesčių. Tada pašalpiniams teks patiems mokėti už savo ubagišką infrastrūktūrą ir dėkoti už durnumą , kuris yra užkrečiama liga. Paskirk 100 liūtų bandą valdyti asilui, ir visi taps asilais.

Vejas pūs

12 km nuo kurorto deginti plastika?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS