Žiniasklaida: S. Gentvilas dėl „Grigeo Klaipėdos“ žada kalbėtis su „Ikea“, kvies EK ekspertus | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: S. GENTVILAS DĖL „GRIGEO KLAIPĖDOS“ ŽADA KALBĖTIS SU „IKEA“, KVIES EK EKSPERTUS

  • 1

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas dėl kartono gamybos bendrovės „Grigeo Klaipėda“ taršos žada kalbėtis su jos produkcija perkančia Švedijos „Ikea“, o rudenį planuoja kviesti Europos Komisijos (EK) ekspertus, kurie įvertintų įmonės būklę, rašo naujienų portalas 15min.lt.

„Kalbėsiu su „Ikea“, kad tikrintų visą tiekimo grandinę. „Ikea“ perka baldus iš Lietuvos baldininkų, o balduose daug „Grigeo“ produkcijos. (...) „Ikea“ turėtų užduoti standartą, kad subtiekėjų grandinė būtų tikrinama. „Ikea“ tikrai tą padarys. Mes, kaip valstybė, kontroliuosime ir reikalausime standarto“, – portalui sakė ministras.

Jis taip pat teigė, kad Lietuva yra per maža valstybė, kad turėtų ekspertus tiek trąšų, tiek naftos perdirbimo gamyboje, tiek popieriaus pramonėje. Todėl rudenį ketinama kviesti aplinkosaugos ekspertus, kurie dirba EK, kad įvertintų popieriaus pramonės būklę Lietuvoje.

Ministro teigimu, „Grigeo Klaipėda“ yra praradusi pasitikėjimą, meluoja, jog praėjusią savaitę pati pastebėjo avariją, kai dėl gedimo jos nuotekos išsiliejo į Kuršių marias. Ministras kritikavo ir įmonės suplanuotas 3,5 mln. eurų investicijas į aplinkosaugą. Anot jo, jos turėjo būti padarytos dar įsigijus įmonę, prieš dešimtmetį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

blogis

uzdek tarsos mokesti ir problemu nebus arba permesk nuostolius sunaujai ji ir automobiliu tarsa iskentes ir tavo kentu tarsa apmokes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS