Žūties vietoje – žvakės | Diena.lt

ŽŪTIES VIETOJE – ŽVAKĖS

Mirusiuosius klaipėdiečiai ir šiemet prisiminė ne tik lankydami artimųjų kapus, bet ir uždegdami žvakes tragiškai pasibaigusių nelaimių vietose. Tokių juodųjų eismo dėmių mieste – labai daug.

Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis vėl prisiminta  sunkiai protu suvokiama nelaimė Dubysos gatvėje. Lygiai prieš dešimtmetį čia žuvo automobilio partrenktas vaikas. Lapkričio 1-ąją tragedijos vietoje buvo atnešta gėlių, degė gedulo žvakės.

Juodųjų eismo dėmių Klaipėdoje netrūksta.

Daugelis iki šiol su šiurpu atsimena 2013-ųjų gegužę tragedija pasibaigusias automobilių lenktynes Pilies gatvėje.

Vairuodamas draugui priklausantį automobilį BMW, jaunuolis nepasirinko saugaus greičio ir, nesuvaldęs transporto priemonės, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, "užlipo" ant šaligatvio ir trenkėsi į medį. Nuo patirto smūgio automobilis pakeitė judėjimo kryptį, apsisukdamas trenkėsi į pastato sieną ir apsivertė ant šono. Nuo sužalojimų žuvo du kartu su juo važiavę keleiviai.

Atmindami netektį dviejų jaunuolių draugai ir artimieji Pilies gatvėje kasmet padėdavo žvakių.

Vėlinių atributikos galima pamatyti ir Minijos gatvėje, kur 2015-aisiais žuvo žmogus. Atrodytų, visiškai nesudėtinga eismo situacija Minijos ir Dubysos gatvių sankryžoje tapo lemtinga Karinių jūrų pajėgų kariškiui.

Klaipėdiečiai taip pat dar ilgai atsimins dviratininko žūtį Liepojos plente. Šių metų vasarą automobilio partrenkto žmogaus gyvybė užgeso vietoje.

Kraupų eismo įvykį primena Svijanės ežero pusėje pastatytas dviratis su lentele "Čia žuvo dviratininkas". Todėl ne tik lapkričio 1-ąją, bet kiekvieną dieną čia važiuodami vairuotojai turi peno apmąstymams.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

tam R

Snargliuk! Tai kaip tu gavai "var,paz"automobiliui. budamas 16-metis vaikezas?( 42m-26m..16 m) Gal, gavai..mopedui vairuoti? Man, 65m, vairavimo stazas(auto) 47m!! Tai, kas dabar yra-"snargliotas gaidelis"?:)

R>tam R

Gaideli , ne apie tai kalbu. Neistraukinek zodziu is konteksto , ir nekaisiok man savo pavyzdziu. Per savo 42 m gyvenimo ir 26 m vairavimo , nesu apsvaiges vairaves , ar dalyvaves gatviu lengtynese. Nesu turejes net susiktos avarijos. Jei nesupranti apie kokias atsakomybes kalbama , geriaus uzdaryk savo bliudlaizi ir nebelok tusciai.

...

Po žvakę ant kiekvieno Kero rombo!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS