Žvejų gatvės alėja paversti nepavyko | Diena.lt

ŽVEJŲ GATVĖS ALĖJA PAVERSTI NEPAVYKO

Nors Žvejų gatve jau beveik pusantro mėnesio ribojamas eismas, ir politikai, ir verslininkai pripažino, kad pasiekti tikslo nepavyko – ji kol kas taip ir netapo pėsčiųjų bulvaru.

„Faktas tik tas, kad niekam blogiau nepasidarė dėl to, kad Žvejų gatvėje ribojamas eismas. Gyventojai turėtų džiaugtis, nes sumažėjo triukšmo, o verslininkai, matyt, dar turi susiorientuoti, susižiūrėti žmonių srautus“, – svarstė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Saugaus eismo komisijos sprendimu nuo gegužės 15 dienos į Žvejų gatvę automobiliai gali įvažiuoti tik iš Vežėjų gatvės ir judėti viena kryptimi Teatro gatvės link.

Įvažiuoti iš kitų gatvelių draudžia ne tik ženklai, bet ir fizinės priemonės.

Žvejų gatvėje ne tik ribojamas eismas, bet ir draudžiama statyti automobilius. Juos bus galima palikti tik greta gatvės esančiose dviejose aikštelėse. Gyventojai savo automobilių taip pat negali statyti Žvejų gatvėje. Jie privalo pasinaudoti teise mašinas statyti 200 metrų spinduliu aplink savo namą.

Eismo ribojimai įvesti dėl to, kad verslininkai ant važiuojamosios dalies galėtų statyti lauko kavines. Kol kas jų įrengta tik viena.

Vienos iš Žvejų gatvėje esančių kavinių direktorė Zita Lukoševičienė patikino, kad jų daugiau ir nebus pastatyta.

„Žvejų gatvėje lauko kavinių daugiau tikrai nebus, nes joms netinkamos sąlygos. Gatvė Biržos tilto link kyla aukštyn, todėl kavinės fiziškai pastatyti neišeina. Be to, gatvė, kildama aukštyn, siaurėja, tad jei pasistatyčiau lauko kavinę, joks automobilis nepravažiuotų. Žodžiu, kažkas išmetė idėją, kad gatvę reikia paversti pėsčiųjų alėja, bet net nepagalvojo, kaip ją reikės įgyvendinti“, – teigė Z.Lukoševičienė.

A.Vaišvila tikino, jog šiuo metu vyksta derybos su Teatro aikštėje gintaro dirbiniais prekiaujančiais amatininkais, kad šie persikraustytų į Žvejų gatvę. Tai esą jai suteiks gyvybės, privilios turistų.

 

„Blogai tai, kad gatvė nėra jauki, trūksta gėlių, suoliukų. Galbūt todėl ją ir aplenkia žmonės. Tačiau nelabai tikiu, jog šiemet kas nors pasikeis, nes tikrai ilgai trunka, kol savivaldybės griozdas įsivažiuoja“, – optimizmu netryško politikas.

Eismo ribojimai Žvejų gatvėje bus panaikinti tik rugsėjo 30 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Toje

"alėjoje" kojas susilaužyti galima.

16 nuo 11

musu Lietuva jau visa patapo tylos zona. mes uzimame 1 vieta pagal savizudybiu skaiciu. o kodel zinai? o todel kad pas mus visada trauras! parke- trauras, mieste - tyla, po 11 - visi miegot. net per sventes policija kaiminas kaiminui kviecia. mazai? zmones pikti, pilki, nuolat nepatenkinti... ir vel del tos pacios priezasties! o del to kad neturiu nieko svento? turiu... beti reikia daugiau galvoti apie gyvus zmones, apie vaikus ir senelius, kad del pilkumo nepasitrauktu is gyvenimo anksciau laiko...

Mantas

16-tam o tau jauciu reikia kad visas miestas butu tylos zona... Zinau as tokius kaip tu... Butent tokie zmones ir zlugdo musu senamiesti... Visada saukia kad jiems perdaug triuksmo kad jiems perdaug zmoniu, kaviniu ir viso kito aplinkui... Jei nori gyvent tylos zonoi tai kraustikis i miegamosius rajonus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O senamiestis visame pasaulije yra aktivaus poilsio zona kurioje visada pilna muzikos, geros nuotaikos ir zmoniu. Butent del tokiu kaip tu ir jazo festivalis i kruiziniu terminala issikele. Bet jauciu greitai ir ten kamnors kasnors nepatiks... Pagal tokius zmones kaip tu isvis visi zmones kurie nori pasilinksmint ir visi renginiai turetu issikelt uz miesto rybu kad nemaisitu tau namie miegot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS