Aplinkosaugininkai Rietavo turguje iš prekeivių konfiskavo net 40 neleistinų tinklų | Diena.lt

APLINKOSAUGININKAI RIETAVO TURGUJE IŠ PREKEIVIŲ KONFISKAVO NET 40 NELEISTINŲ TINKLŲ

  • 4

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos ir Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų pareigūnai sekmadienį per reidą Rietavo turguje iš prekeivių paėmė 40 tinklų ir penkiolika neleistino dydžio bučiukų, praneša Aplinkos apsaugos departamentas.

Reidą Klaipėdos ir Šiaulių GGAI surengė gavę informacijos, jo tikslas – prekybos ne mėgėjų žvejybos įrankiais kontrolė.

Aplinkosaugininkams perduota informacija pasitvirtino – pareigūnai nustatė asmenį, bandžiusį parduoti keturis statomuosius tinklus. Už tinklą jis prašė 135 eurų.

Taip pat nustatytas kitas asmuo, norėjęs parduoti tris neleistino dydžio bučiukus ir 36 statomuosius tinklus (po 20 eurų).

Už prekybą ne mėgėjų žvejybos įrankiais abiem asmenims gresia bauda iki 1200 eurų, visi ne mėgėjų žvejybos įrankiai iš jų paimti.

Kadangi aplinkosaugininkams kilo įtarimas, kad asmuo, iš kurio paimta beveik 40 tinklų, draudžiamų įrankių gali turėti daugiau, buvo nuspręsta patikrinti jo ūkines patalpas. „Nuojauta mūsų neapgavo – šio asmens garaže Šilutėje radome dar 12 didesnių matmenų bučiukų. Už jų laikymą savininkui gresia bauda iki 200 eurų“, – sakė Klaipėdos GGAI pareigūnas Mindaugas Salys.

Beje, turgavietes ir žvejybos reikmenų parduotuves dėl neteisėtos prekybos ne mėgėjų žvejybos įrankiais aplinkosaugininkai tikrina nuolatos. „Štai kovo pabaigoje Klaipėdos GGAI pareigūnai paėmė 73 neleistino dydžio bučiukus vėžiams gaudyti ir dvylika tinklų“, – primena M. Salys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nuosavame

prūde galima žuvis gaudyt ir su tinklais. Aplinkosaugininkai viršijo savo įgaliojimus... Juos padavus į teismą, tinkliukai būtų grąžinti pardavėjui...

Joo

Taigi tie pardavėjai nebrakonieriavo. Reikia gaudyt tuos kurie pirko.

QWX

Gariunuose ---PILNA tinklu. Nieks nieko NESISAVINA !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS