Automobilių detalėmis prekiaujančios įmonės nesumokėjo per 95 tūkst. eurų mokesčių | Diena.lt

AUTOMOBILIŲ DETALĖMIS PREKIAUJANČIOS ĮMONĖS NESUMOKĖJO PER 95 TŪKST. EURŲ MOKESČIŲ

  • 0

Dvi Klaipėdoje ir Vilniuje veikiančios, tarpusavyje susijusios įmonės, užsiimančios automobilių detalių prekyba, galimai neįtraukdamos operacijų į įmonių buhalterinę apskaitą neapskaičiavo, nesumokėjo ne mažiau kaip 95 tūkst. eurų mokesčių.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo bei tarptautinių sankcijų. Taip pat įtariama, kad vienos įmonių vadovas apeidamas sankcijas pardavinėjo automobilius asmenims ir įmonėms iš Rusijos.

Policija pažymėjo, jog liepos 26 dieną, dalyvaujant apie 70 įvairių institucijų pareigūnų, buvo atliktos 25 kratos Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse.

Jų metu rasta grynųjų pinigų, tyrimui reikšmingų apskaitos dokumentų, transporto priemonių valstybinių numerių, kompiuterinės technikos, galimai narkotinių medžiagų, aukso plokštelių, penki prabangūs laikrodžiai, kurių vieno vertė siekia iki 30 tūkst. eurų.

Taip pat sulaikyti aštuoni asmenys, jiems įteikti pranešimai apie įtarimus bei atliktos jų apklausos.

Vienam iš įtariamųjų paskirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad dviejų įmonių vadovai, veikdami bendrai su įmonių buhaltere, neapskaitydavo dalies iš fizinių ir juridinių asmenų gautų grynųjų pinigų ir dalies pajamų, gaunamų už parduodamas automobilių detales – ne mažiau kaip 320 tūkst. eurų“, – nurodo Klaipėdos apskrities policija.

Anot policijos, abi įmonės galimai tokios sumos neparodė apskaitose, nedeklaravo gautų pajamų bei, įtariama, neapskaičiavo ir nesumokėjo nuo jų priklausančių mokesčių – ne mažiau kaip 95 tūkst. eurų.

Policija nurodo, kad tyrimo metu gauti duomenys taip pat leidžia įtarti, jog vienos iš įmonių vadovas, žinodamas apie Rusijai taikomas sankcijas, siekdamas nuslėpti sandorius su šios valstybės asmenimis ir gauti turtinės naudos, pasitelkdamas Vilniuje veiklą vykdančios įmonės vadovą, galėjo organizuoti transporto priemonių „Land Rover“ ir „Mercedes Benz“ įsigijimą Lietuvos veikiančių įmonių vardu ir vėliau galimai parduodavo Rusijos fiziniams ir juridiniams asmenims be oficialių apskaitos dokumentų.

Policija įtariama, jog taip galėjo būti parduota transporto priemonių, kurių bendra vertė sudaro ne mažiau kaip 6 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS