Byla pasiekė teismą: krepšinio klubo pinigus iššvaistę asmenys turės pasiaiškinti | Diena.lt

BYLA PASIEKĖ TEISMĄ: KREPŠINIO KLUBO PINIGUS IŠŠVAISTĘ ASMENYS TURĖS PASIAIŠKINTI

  • 3

Klaipėdos apygardos prokuratūra perdavė Klaipėdos apygardos teismui didelės apimties baudžiamąją bylą, kurioje buvusiam vieno Klaipėdos krepšinio klubo direktoriui O. K. pareikšti kaltinimai dėl didelės vertės piniginių lėšų iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų pateikimo ir dokumentų klastojimo.

Pasak Lietuvos Respublikos prokuratūros, Kaltinimai dėl bendrininkavimo, švaistant klubo pinigines lėšas, padedant klastoti dokumentus, apgaulingai tvarkyti apskaitą pareikšti ir Estijoje registruotos įmonės vadovui, Lenkijos piliečiui A.K. bei JAV registruotos įmonės vadovui Lietuvos piliečiui M. I. Pastarasis kaltinamas taip pat ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

Krepšinio klubas, galimai pervesdamas ofšorinėms įmonėms didesnę dalį pinigų nei klubo darbuotojams ir sportininkams buvo išmokėtas atlygis, iššvaistė daugiau nei 490 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai, duomenimis, 2012–2016 metais buvęs krepšinio klubo direktorius O. K., įtariama siekdamas išvengti mokėtinų mokesčių, galimai sudarė su JAV ir Estijoje registruotomis įmonėmis manoma fiktyvias sutartis, dėl teisių į sportininkų atvaizdą naudojimą ir už tai visą šį laikotarpį galimai pervedinėjo į JAV ir Estijoje registruotų įmonių sąskaitas pinigines lėšas. Įtariama, kad užsienyje registruotos įmonės, tariamai už sportininkų ir trenerių įvaizdžių naudojimą, dalį gautų lėšų pervedė uostamiesčio krepšinio klubo treneriams ir sportininkams, o kita dalis piniginių lėšų buvo iššvaistyta.

Remiantis atliktu tyrimu, krepšinio klubas, galimai pervesdamas ofšorinėms įmonėms didesnę dalį pinigų nei klubo darbuotojams ir sportininkams buvo išmokėtas atlygis, iššvaistė daugiau nei 490 tūkst. eurų. Tyrimo, kuris atskleidė tokį mokesčių vengimo mechanizmą, duomenys parodė, kad 33-ims Uostamiesčio krepšinio klubo treneriams ir sportininkams per ofšorines įmones buvo išmokėta dalis atlyginimo už sportinę veiklą. Ikiteisminio tyrimo metu FNTT pareigūnų surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad informacija apie išmokėtą darbo užmokestį nebuvo įtraukta į krepšinio klubo buhalterinę apskaitą ir taip išvengta mokesčių mokėjimo.

Taip pat tyrimo metu nustatyta, kad JAV registruotos įmonės vadovas M. I., iš krepšinio klubo gavęs manoma nusikalstamu būdu daugiau nei 308000 eurų, šiuos pinigus legalizavo, pervesdamas į kitų užsienio įmonių bei fizinio asmens sąskaitas.

Skaičiuojama, kad dėl neteisėtų veiksmų ir mokesčių nesumokėjimo buvo padaryta daugiau nei 166 tūkst. eurų žala Valstybinei mokesčių inspekcijai, daugiau nei 67 tūkst. eurų žala Sodrai bei 471 tūkst. eurų viršijanti žala Klaipėdos krepšinio klubui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

klp

bene viktoriukas prabilo ?

Čia tai geras

Beveik pusė milijono eurų prichvatizavę veikėjai turės tik PASIAIŠKINTI!!! .... po to vėl pavoks ir vėl PASIAIŠKINS!!!...Kodėl nevokt jei nebaudžiama!!

Klonn

Neptunas su OSvaldu Kurausku priešakyje.... Baisu net pagalvoti pusė milijono eurų nukniso, Mulkiai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS