Chuliganų žaislas – lazerio švieselės | Diena.lt

CHULIGANŲ ŽAISLAS – LAZERIO ŠVIESELĖS

Lazerių švieselės tapo nuolatinėmis švenčių palydovėmis. Ne vieną Kalėdų eglutės įžiebimo ceremonijos žiūrovą savaitgalį papiktino plevėsos, savo prožektorių švieseles nutaikę į atlikėjus ir dekoracijas.

Šventės stebėtojai per kalėdinės eglutės įžiebimo šventę šalia dainininkų ir aktorių negalėjo nepastebėti raudonų ir žalių švieselių klajojimo ant teatro sienų ir pasakos inscenizacijos dekoracijų.

Šventės metu teatro balkonuose giesmes giedojusiems džiazo studijos "Junior City Jazz" atlikėjams vadovaujanti mokytoja Livija Trakumienė patvirtino, kad chuliganai taikėsi į vaikus – švitino į akis.

"Tai ne tik išmuša iš vėžių, bet ir labai kenkia akims", – pastebėjo L.Trakumienė, pridūrusi, jog dainininkams taip pakenkti bandyta pirmą kartą.

Eglutės įžiebimą organizavusios įmonės "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys negirdėjo skundų dėl vadinamųjų lazeriukų švieselių. Tačiau tvirtino, kad su tokiu reiškiniu yra susidūręs.

"Tokių gudročių atsiranda per visas šventes", – teigė R.Žiubrys, prisiminęs, kad ir per Jūros šventę kai kas bandė spiginti į šokančius fontanus.

Esą būtų sunku į minią paleisti prižiūrėtojus ar policininkus, kurie kažin ar išgaudytų pulką niekdarių. Esą daug kas priklauso nuo žmonių mentaliteto, o šviečiančiuosius lazeriukais galėtų sudrausminti ir šalia stovintys žmonės.

Šventės dalyviai pastebėjo, jog tokį "žaislą" galėjo įsigyti kiekvienas norintis iš šalia stovėjusių prekybininkų. R.Žiubrys užfiksavo, kad šiemet šventės teritorijoje buvo prekiaujama lazeriukų prožektoriais, todėl kitais metais bus svarstoma siūlyti pardavėjams susilaikyti nuo tokių priemonių pardavinėjimo.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga taip pat patvirtino, kad nusiskundimų dėl lazeriukų policija nėra sulaukusi, tačiau gavus pranešimą būtų reaguojama.

"Jei žmogui atliekant darbą yra trukdoma ar spiginama į akis, kenkiantysis gali susilaukti atsakomybės", – patvirtino A.Leliuga.

Sulaikytą tokį spigintoją policija galėtų nubausti už nedidelį chuliganizmą. Tokiu atveju grėstų bauda nuo šimto iki trijų šimtų litų arba areštas iki trisdešimties parų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jaunius

Nuomonė tokia-prekybininkų siūlmi silpnoki,net 5 milivatų galingumo nesiekia.O iš kiniečių parsisiunčia 200 milivatų galingumo.Tie ir degtuką uždega už 10 cm.Va čia jau nebejuokingas žaislas akims.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS