Debreceno aikštei – vandalų krikštas | Diena.lt

DEBRECENO AIKŠTEI – VANDALŲ KRIKŠTAS

Gražesnė tapusi Debreceno aikštė jau spėjo patirti vandalų siautulį. Į savivaldybę skrieja gyventojų skundai apie darkomas dangas, girtaujančius ar pažeidžiant taisykles automobilius statančius asmenis.

Gražesnė tapusi Debreceno aikštė jau spėjo patirti vandalų siautulį. Į savivaldybę skrieja gyventojų skundai apie darkomas dangas, girtaujančius ar pažeidžiant taisykles automobilius statančius asmenis.

Uostamiesčio savivaldybė kartu su gyventojais saugo Debreceno aikštę ir jos prieigas.

Dar tik įsibėgėjus fontano ir aikštės renovacijai Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių pasiekė gyventojų skundai bei pastebėjimai, jog atnaujinta erdvė tampa vandalų taikiniu.

„Gavome informaciją, kad vakare ir naktį vandalai niokoja dangą, žolynus, laužo plyteles ir meta jas į fontaną, želdinius“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Bebaigiant remontą, klaipėdiečiai netruko pastebėti ir nedrausmingų, savo automobilius neleistinoje vietoje paliekančių vairuotojų.

„Gyventojai pastebėjo, kad ant naujų trinkelių žmonės stato mašinas, o tai gali sugadinti grindinį“, – dėstė pašnekovas.

Klaipėdiečiai skundė ir sunkiųjų automobilių vairuotojus, kurie krovinius atveždavę ne jiems skirtu keliu, o riedėję neseniai išgrįsta aikšte.

Savivaldybės bei policijos atstovams šiomis dienomis surengus reidą ši informacija ne tik pasitvirtino – pastebėta ir daugiau pažeidimų.

Pašnekovo teigimu, čia užfiksuota ir viešoje vietoje girtavusių asmenų. Jie buvo įspėti ir paprašyti pasišalinti.

Apie abejotinos reputacijos gyventojų vakarones renovuotoje Debreceno aikštėje byloja ir pigių alkoholinių gėrimų taros sklidinos šiukšlių dėžės.

„Iš šiukšlių dėžių turinio galima spręsti, kad tokie asmenys ten tikrai vartoja svaigiuosius gėrimus“, – teigė V.Valys.

Kelių planinių tikrinimų metu už neleistiną automobilių statymą nubausta maždaug 10 nedrausmingų vairuotojų. Už tokį pažeidimą skiriamos baudos siekia 28–86 eurus.

Nusižengus pirmą kartą, skiriama pusė minimalios baudos.

V.Valys patikino, kad baigtoje remontuoti aikštėje, kur jau čiurlena ir neseniai atnaujintas fontanas, pažeidimų lavina – netoleruotina. Tvarkdariai bei policijos pareigūnai į Debreceno aikštę užsuks dar ne kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vytautas Lupeika

Taip,alėjoje vedančioje link Gedminų gatvės nuolat ir nuolat girtuokliaujama.Visai atvirai - tiesiog ant suoliukų.Ir taip yra visame liberaliame mieste - pristeigta pilna tų krautuvėlių Gyvenamų namų 1-uose aukštuose, kaip aš vadinu - balkoninių parduotuvių...Juk labai patogu silpnavaliams degradams - socialinius pinigus valdžia duoda ,į darbą eiti nereikia , nes ''nenoriu'' ,krautuvikės čia pat ,nusišvilpt krūmai čia pat ,aplinkiniai žmonės priprato , kultūros ir sąžinės jokios , o svarbiausia - Viešoji Policija nemato , nes ji ir nepatruliuoja tomis vietomis , vadinasi - savotiškai leidžia arba toleruoja visa šitai .Alkoholis liejasi laisvai - darau ką noriu...Miesto Taryba ir miesto Meras alkoholinės psichozės nesuvaldo arba yra abejingi.

boom

Reiketu kad ten dazniau policija patruliuotu ir toliau einant link gedminu gatves pesciuju alejoje prie naujakiemio 28 ant suoliuku kiekviena diena yra vartojami alhogoliniai gerimai nestumiu ant rusu bet kiek einu tiek visad rusakalbiai ten buna

Egis

Nu jooo toli grazu iki tolerancijos musu tautai... Matyt geriau gyventi apsisikus iki ausu, matyti aplink apgriuvusius pastatus ir nekrutinti ne pirstelio kad musu miestas taptu grazesnis... Baudas padarytu tris kart didesnes nei kad dabar yra gal tada susiprastu liaudis kad taisykliu reikia laikytis!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS