Du klaipėdiečiai bus teisiami dėl tyčinio bankroto ir per 190 tūkst. eurų iššvaistymo | Diena.lt

DU KLAIPĖDIEČIAI BUS TEISIAMI DĖL TYČINIO BANKROTO IR PER 190 TŪKST. EURŲ IŠŠVAISTYMO

  • 1

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje du klaipėdiečiai yra kaltinami dėl nusikalstamo bankroto, skolininko nesąžiningumo ir daugiau kaip 190 tūkst. eurų įmonės lėšų iššvaistymo, penktadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Pasak tarnybos, abu kaltinamieji valdė ekspedijavimo paslaugas teikiančią įmonę. Vienas jų buvo faktinis bendrovės vadovas, kitas – oficialiai paskirtas direktorius. Abu jie žinojo, kad įmonės finansinė padėtis labai prasta, o susikaupusių skolų suma siekė per 3 mln. eurų.

„Užuot gautomis pajamomis stengęsi padengti bent dalį skolos savo kreditoriams, asmenys pinigus iššvaistė, sudarydami įmonei nuostolingą paskolos sutartį su vietos ūkininku. Jam paskolinta 291 tūkst. eurų, iš kurių 190 tūkst. eurų ūkininkas negrąžino bendrovei“, – rašoma pranešime.

Tokiais veiksmais kreditoriams buvo padaryta didelė turtinė žala.

Anot FNTT, prastoje padėtyje buvusi įmonė savo veiklą tęsė, o, jai atsidūrus ties bankroto riba, direktorius nepaisė reikalavimų ir skolas padenginėjo ne pagal kreditorių eiliškumą, o savo nuožiūra, taip padarydamas daugiau kaip 160 tūkst. turtinę žalą likusiems kreditoriams.

„Be to, sudarė dar vieną skolos perleidimo sutartį, šį kartą su Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės įmone, su kuria anksčiau nebuvo turėta jokių verslo santykių“, – teigia teisėsauga.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad įmonė buvo sąmoningai blogai valdoma, siekiant nulemti jos bankrotą. Byla dėl bankroto jai buvo iškelta 2016 metais, o 2019 metais teismas bankrotą pripažino tyčiniu.

Abu įmonės vadovai kaltinami iššvaistę per 190 tūkst. eurų įmonės lėšų, nulėmę įmonės bankrotą bei padarę turtinės žalos kreditoriams. Iš viso įmonės kreditoriams bendrovė liko skolinga per 2,7 mln. eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, o jį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai.

Už nusikalstamo bankroto padarymą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki trejų metų. Už didelės vertės svetimo turto iššvaistymą gresianti griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki septynerių metų. Skolininko nesąžiningumas, kai dėl to padaroma didelė turtinė žala, griežčiausiai baudžiamas iki trejų metų nelaisvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kasdienybė

Ot tai naujiena ir atrastas stebuklas iš fffntt:)))) Ką tik buvo straipsnis apie jūros šventė, tai ten kas mėnesį vykdavo afioros. Ir ką? Ir nieko? Reikia stogą turėt merijoje:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS