Gelbėtojai prie jūros dirbo be atokvėpio: skendimas – ne vienintelė nelaimė | Diena.lt

GELBĖTOJAI PRIE JŪROS DIRBO BE ATOKVĖPIO: SKENDIMAS – NE VIENINTELĖ NELAIMĖ

Gelbėtojai prie jūros savaitgalį dirbo be atokvėpio. Žmonės ne tik skendo, bet buvo ir patyrusių šilumos smūgius ir net infarktus.

Pirmadienį jūra buvo audringa, oro temperatūra siekė vos 18 laipsnių, vyravo stiprus vėjas. Plevėsavo raudona, maudytis draudžianti, vėliava. Tad žmonių prie jūros – reta. 

Sekmadienį apie 18 val. Smiltynėje ant kojų buvo sukelti ir gelbėtojai, ir ugniagesiai, ir net pakeltas sraigtasparnis, kai jūroje dingo 43-ejų vyras.  

„Net trys ženklai stovi, kad ten yra plati duobė. Maudėsi seklumoje. Žmonos su vaikais išėjo į krantą, liko du draugai, du vyrai. Draugas pasakojo, jog jis nuleido galvą po vandeniu sušlapinti plaukus, o tada draugo jau nebebuvo – staigiai dingo“, – teigė Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki. 

Bet šeimos nariai, kurie buvo ant kranto, pagalvojo, kad ji tiesiog džiaugiasi, net nesuprato, kad ji skendo.

Kuršėnų gyventojo paieška jūroje nutraukta tik apie 21 val., nes artėjo audra. Gelbėtojai aiškina, kodėl nutiko tokia skaudi nelaimė.

„Buvo stiprus šoninis vėjas, poilsiautojai maudėsi šalia duobės, kuri yra pažymėta. Mūsų manymu, šoninė srovė nunešė link duobės, vyras prarado atramą ir nuėjo ant dugno“, – aiškino Klaipėdos gelbėtojų vadovas. 

Sekmadienio pavakarę iš jūros ištraukta ir skendusi moteris.  

„Buvo susijaudinusi, išsigandusi. Ji bandė atkreipti dėmesį, gelbėtojai pastebėjo. Bet šeimos nariai, kurie buvo ant kranto, pagalvojo, kad ji tiesiog džiaugiasi, net nesuprato, kad ji skendo“, – pasakojo Klaipėdos paplūdimių medikė Veronika Šilinskaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Gelbėti teko ir kelis vaikus. Dauguma prie jūros – be tėvų. 62-ejų moteris iš pliažo išgabenta į ligoninę – ji patyrė infarktą. O 22-ejų metų mergina – šilumos smūgį.

„Buvo dehidratacijos požymiai. Mergina teigė, jog ant saulės prabuvo 5 val. Sakė, kad jai tai buvo pirmas atvejis“, – kalbėjo Klaipėdos paplūdimių medikė. 

Skendimai susiję su neatsargiu elgesiu prie vandens.

Šeštadienį, kai maudytis draudė raudonos vėliavos, nuskendo Klaipėdos rajono gyventojas, jūroje gelbėjęs dvi paaugles. O iš vis per savaitgalį Lietuvoje nuskendo net penki žmonės.

„Skendimai susiję su neatsargiu elgesiu prie vandens. Tai gali būti alkoholio vartojimas, savo jėgų neįvertinimas, vaikų nepriežiūra, sveikatos problemos“, – sakė PAGD skyrininkas, naras Aivaras Urbonavičius. 

Sekmadienio popietę Vištyčio miestelyje mirė ežere skendęs, ilgiau nei valandą gaivintas vyras. Tragedija sekmadienį įvyko ir Plungės rajone, kur tvenkinyje nuskendo dvimetė. Šeštadienį rastas Anykščių rajone Šventosios upėje nuskendęs vyras. 

Pranešama, kad vien per pirmąjį vasaros mėnesį nuskendo 20 žmonių, o tai beveik dvigubai daugiau nei pernai tokiu pat metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ufa

Stebiuosi darbo laiku ...vasara maudosi zmoniu daugiau nuo ankstaus ryto ...tai kodel gelbetojai dirba tik 9val.ryto ...ga l reiketu nuo 7 ar 8 val ryto iki kokiu 21 val ...galima dirbti dviem pamainom

SUSIJUSIOS NAUJIENOS