Ginkluotą apiplėšimą pasikėsinę įvykdyti du klaipėdiečiai keliaus už grotų | Diena.lt

GINKLUOTĄ APIPLĖŠIMĄ PASIKĖSINĘ ĮVYKDYTI DU KLAIPĖDIEČIAI KELIAUS UŽ GROTŲ

  • 1

Laisvės atėmimo bausmėmis už pasikėsinimą apiplėšti prekybos centrą panaudojus ginklą nuteisti du klaipėdiečiai, antradienį pranešė prokuratūra.

Klaipėdos apylinkės teismas anksčiau jau ne kartą teistam 27 metų vyrui skyrė ketverių su puse metų laisvės atėmimo bausmę, o 32 metų moteriai paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant iš dalies.

Bylos duomenimis, abu klaipėdiečiai pernai birželio 19 dienos popietę užėjo į vieną uostamiestyje esantį prekybos centrą ir iš ten mėgino pagrobti alkoholinių gėrimų bei vyriškos kosmetikos.

Iš parduotuvės lentynos paėmę kuprinę ir ten sukrovę prekių už daugiau nei 200 eurų, asmenys bandė nesusimokėję prasmukti pro prekybos centro kasas.

Apsaugos darbuotojai sulaikius 32 metų moterį, su ja kartu buvęs vyras, siekdamas, kad jo bendrininkė būtų paleista, pradėjo grasinti pneumatiniu revolveriu. Vykstant grumtynėms klaipėdietė panaudojo fizinį smurtą prieš apsaugos darbuotoją.

Moteris buvo iš karto sulaikyta policijos pareigūnų, o iš įvykio vietos spėjęs pabėgti jos bendrininkas operatyviai surastas ir taip pat sulaikytas.

Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, pripažino abu uostamiesčio gyventojus kaltais dėl apiplėšimo naudojant ginklą. Vyras už grotų turės praleisti puspenktų metų.

Nuteistajai skirtos trejų metų laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas iš dalies. Įsiteisėjus teismo nuosprendžiui ji privalės nedelsiant atlikti šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o likęs dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Neziniukas

O kada bus pasodinti "dezutes" veikejai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS