Grėsmingų vietų mieste per daug | Diena.lt

GRĖSMINGŲ VIETŲ MIESTE PER DAUG

Debreceno rajoną ir ypač teritoriją greta čia įsikūrusios užeigos pareigūnai įvardija kaip vieną pavojingiausių vietų mieste. Įsibaiminę ir patys klaipėdiečiai. Tam, kad gyvenimas čia taptų ramesnis, bus sumontuotos kelios vaizdo stebėjimo kameros.

Debreceno rajoną ir ypač teritoriją greta čia įsikūrusios užeigos pareigūnai įvardija kaip vieną pavojingiausių vietų mieste. Įsibaiminę ir patys klaipėdiečiai. Tam, kad gyvenimas čia taptų ramesnis, bus sumontuotos kelios vaizdo stebėjimo kameros.

Atėmė net sumuštinį

Debreceno gatvėje be incidentų neapsieita ir praėjusį savaitgalį. Šeštadienio vakarą į miestą pasilinksminti išėjęs jaunuolis buvo užpultas ir apšvarintas netoli užeigos "Troba". Apie pirmą valandą nakties vagys jauną klaipėdietį atsekė iki parko.

Užpuolikai sudavė jaunuoliui per veidą, iš kišenės ištraukė mobilųjį telefoną ir piniginę.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininko Gintauto Mačiulaičio teigimu, vien per šį mėnesį mikrorajone užfiksuoti šeši užpuolimo atvejai.

Čia gyvenantys miestiečiai tikino, kad plėšikavimas rajone iš tiesų klesti.

"Prie Naujakiemio gatvės 10 namo ir netoli esančiame parke nuolat kas nors nukenčia. Užpuolė ir mano draugą, kai šis ėjo iš užkandinės. Smogė kumščiu į galvą. Sumuštinį – ir tą atėmė. Tą pačią dieną policija gavo septynis pranešimus apie padarytus nusikaltimus. Prie "Trobos" pristatyta daug suoliukų, tačiau geriau jau čia atsirastų švietimo stulpų ar bent viena vaizdo kamera, kad ir muliažų, kurie atbaidytų užpuolikus. Pats gyvenu netoliese, tai žinau situaciją", – aiškino klaipėdietis.

Pareigūnai patvirtino, kad iš tiesų šis rajonas – viena problemiškiausių vietų Klaipėdoje. Ypač savaitgaliais, kai slampinėja daug neblaivių asmenų.

"Seniai prašėme sumontuoti ten kamerų, bet ne viskas nuo mūsų priklauso. Šiemet savivaldybė lyg ir žadėjo tai padaryti. Kuo geresnis apšvietimas, daugiau žmonių, tuo mažiau nusikaltimų. Savaitgaliais daugiau pajėgų ir patrulių nukreipiame stebėti būtent Baltijos prospektą ir Debreceno gatvę", – aiškino miesto policijos komisariato viršininkas G.Mačiulaitis.

Kainavo 45 tūkst. eurų

Išties planuojama, kad prie "Trobos" atsiras vaizdo stebėjimo kamera. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės žodžiais, galbūt tai padaryti pavyks dar šiemet.

"Kai bus baigtos viešųjų pirkimų procedūros, sumontuosime kamerą. Manau, techninis procesas nebus toks ilgas. Ji iš tiesų gelbės išaiškinant teisės pažeidimus, kurie čia itin dažni – pradedant chuliganizmu ir baigiant šiukšlinimu", – komentavo pašnekovė.

Vaizdo kamerų labiausiai reikia pietinėje miesto dalyje. Policijos pareigūnai, įvertinę miesto kriminogeninę situaciją, pateikė savivaldybei sąrašą adresų, kur jos turėtų atsirasti.

"Kai kuriose teritorijose nusikalstamumas sumažėjo ir jos nebereikalingos, todėl dalis mieste esančių kamerų bus perkeltos į strategiškai svarbesnes vietas. Pavyzdžiui, prie Naikupės gatvėje stovinčio prekybos centro", – tikino K.Vintilaitė.

Vaizdo stebėjimas – nepigus malonumas. Pavyzdžiui, aštuonios kameros Klaipėdos piliavietėje ir Vasaros estradoje trejiems metams, įskaitant ir jų priežiūrą, savivaldybei atsiėjo apie 45 tūkst. eurų.

Planuojama, kad dvi stacionarios ir viena valdoma vaizdo stebėjimo kamera bus įrengtos Taikos prospekte prie kavinių "Medinava" ir "Troba". Kita valdoma kamera bus perkelta prie buvusio kino teatro "Jūratė ir Kastytis".

Dar viena atsiras vadinamajame Žvejybos uoste, prie prekybos centro Naikupės gatvėje. Mat ten vėl būriuojasi nelegalias cigaretes pardavinėjantys romai.

Perkėlimo darbus atliks įmonė "Fima", užtikrinanti įrenginių eksploataciją ir techninę priežiūrą.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis tikino, kad kameros vėliausiai bus perkeltos iki kitų metų sausio vidurio.

Į parduotuvę – antrą nakties

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos biuro viršininkas Andrius Leliuga teigė, kad Debreceno rajone dažniausiai nukenčia neblaivūs asmenys.

Pašnekovas kaip pavojingiausias miesto dalis taip pat įvardijo Žvejybos uosto rajoną, Paryžiaus Komunos gatvę.

"Tai vietos, kuriose naktimis prekiaujama alkoholiu, veikia barai. Jos mums visada sukelia daugiau problemų, todėl kameros čia būtų gera prevencija", – sakė A.Leliuga.

Jam antrino ir G.Mačiulaitis, esą didžiausia problema, jo žodžiais, –  prekybos alkoholiu taškai.

"Niekur neįvyksta tiek daug apiplėšimų ir konfliktinių situacijų, kaip prie naktinių barų ar klubų. Tai tikras nelaimių traukos objektas. Kreipėmės į savivaldybę, kad ši apribotų įstaigų darbo laiką, nes ji ir išduoda tas licencijas, o mums vėliau tenka spręsti problemas. Kad ir kaip būtų, sutikite, kad padorūs žmonės neina antrą, trečią nakties į naktinę alkoholio parduotuvę. Padorus žmogus alkoholio nusiperka dienos metu", – komentavo miesto policijos komisariato viršininkas.

Dažniausiai užpuolami tie asmenys, kurie naktimis vaikštinėja "šilti". Tokios aukos faktiškai sudaro pusę visų nukentėjusiųjų skaičiaus ir dažniausiai negali atpažinti savo skriaudėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Ingrida

Gal tokias vietas tiesiog reikia uždaryti???? Kiek dar bus 21 amžiuje kandžių alubarių???

Kameros tai neblogai

bet ir kikevienam rajone turi buti policijos nuovada,jau dasigyvenom,kad turesime tik vena komisariata Kauno g.

Debreceno gyventoja

nuo pat Pempininkų iki pat Eglės ir iki buvusios Neringos - visas tas rajonas, kai sutemsta tampa labai labai nesaugus, rytais palaidi vieniši be šeimininkų šunys, vakarais gaujos agresyvių paauglių... O tamsu, nors į akį durk, apšvietimo beveik nerasta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS