„Grigeo Klaipėda“ taršos bylą teismas nagrinės balandį | Diena.lt

„GRIGEO KLAIPĖDA“ TARŠOS BYLĄ TEISMAS NAGRINĖS BALANDĮ

  • 6

Baudžiamąją bylą dėl Kuršių marių taršos  Šiaulių apygardos teismas ketina pradėti nagrinėti balandžio 15 dieną, pranešė teismas.

109 tomų byloje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir disponavimo jais bei aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo pareikšti bendrovei „Grigeo Klaipėda“ ir dar 14-ai esamų bei buvusių įmonės darbuotojų.

Teismas vasario 14-15 dienomis trims mėnesiams pratęsė laikiną vieno iš kaltinamųjų – pagrindinio „Grigeo“ grupės akcininko ir prezidento Gintauto Pangonio turto nuosavybės teisių apribojimą bei laikiną „Grigeo Klaipėdos” veiklos apribojimą uždraudžiant valyti nuotekas Dumpių kaime esančioje aikštelėje.

Šie sprendimai yra neįsiteisėję ir gali būti skundžiami Apeliaciniam teismui. 

Kaip pranešė teismas, į pirmąjį posėdį šaukiami kaltinamieji ir jų gynėjai, valstybinis kaltintojas bei civilinio ieškovo – Aplinkos apsaugos departamento – atstovas.

Visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukusią baudžiamąją bylą Klaipėdos apylinkės prokuratūra teismui perdavė sausio pradžioje. Tarp kaltinamųjų yra G. Pangonis bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovas Tomas Eikinas bei dar trys ankstesni įmonės vadovai – jie kaltinami, kad veikdami organizuota grupe piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, pažeidinėjo aplinkos apsaugos taisykles, klastojo dokumentus.

T. Eikinas BNS penktadienį teigė esantis tikras, jog teismo procesas teisingai nustatys visas faktines bylos aplinkybes bei kategoriškai atmetė viešojoje erdvėje bendrovei mestus kaltinimus.

Esame tikri, kad teismo procesas leis teisingai nustatyti visas faktines bylos aplinkybes.

„Esame tikri, kad teismo procesas leis teisingai nustatyti visas faktines bylos aplinkybes, žalos gamtai faktą ir dydį bei sukurs sąlygas kuo greičiau atkurti realų gamtai padarytą poveikį, jei žalos faktas bus nustatytas. Tuo pačiu kategoriškai atmetame iki šiol viešojoje erdvėje skelbtus kaltinimus bendrovei ir tikime, kad turėsime galimybę savo argumentus apginti artėjančiame teismo procese“, – komentare BNS teigė „Grigeo Klaipėdos“ vadovas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas daugiau nei prieš dvejus metus, kai buvo įtarta,  jog į Kuršių marias patenka nevalytos gamybinės nuotekos, taip pat įtarus, kad su tuo susijusi minėtos bendrovės dokumentacija galbūt yra klastojama.

Šioje didelės apimties byloje yra daugiau kaip 20 tūkst. dokumentų, apklaustų įtariamųjų, liudytojų duomenys, įvairių ekspertų išvados, papildomi dokumentai bei kiti tyrimui reikšmingi duomenys. Gamtai padarytą turtinę žalą nustatė Aplinkos apsaugos departamentas, kuris pareiškė įmonei  daugiau kaip 48 mln. eurų civilinį ieškinį.

Skelbta, kad už taršą atsakingiems asmenims gali grėsti iki šešerių metų nelaisvės, o „Grigeo Klaipėdai“ gresia iki 5 mln. eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rokas

DDD- o kokios tos kainos? Argi nepridėjo prie atlyginimų ir pensijų, ar šventėse sumažėjo žmonių, ar pirkėjai nustojo pirkti, ar sumažėjo privačių milijoninių namų, ar lėktuvai nuo poilsiautojų ištuštėjo? Ir prie ko čia valdžia? Visas pasaulis keičiasi, tik jūs tupit ir dejuojat. Daugiau dirbkit, mažiau ėskit ir stenėkit.

Nuplauks

kaip Masiulio byla.:D).Žiūrėkit kad dar kompensacijų iš valstybės neprisiteistų.

DDD

Kam čia įdomu, geriau pažiūrėkit kokios kainos ir kuo čia viskas baigsis su tokia mūsų valdžios politika. Čia yra problema, o ne grigeo. Tegul geriau popierių atpigina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS