Ukrainos pajėgos išlaisvino Robotynės kaimą Zaporižios srityje | Diena.lt

UKRAINOS PAJĖGOS IŠLAISVINO ROBOTYNĖS KAIMĄ ZAPORIŽIOS SRITYJE

  • 0

Ukrainos pajėgos išlaisvino rusų užimtą Robotynę Zaporižios regione, pirmadienį per televiziją pranešė gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar.

Šioje vietovėje Ukrainos kariuomenė nuo birželio tęsia kontrpuolimą prieš įsitvirtinusias rusų pajėgas.

„Robotynė buvo išlaisvinta. Mūsų pajėgos žengia į pietryčius nuo Robotynės ir į pietus nuo Mažosios Tokmačkos“, – sakė H. Maliar.

Abi gyvenvietės yra Zaporižios regione, kurį Rusija teigė aneksavusi praėjusiais metais, nors jo niekada pilnai nekontroliavo.

Pasak H. Maliar, Ukrainos pajėgos, nepaisant įnirtingo pasipriešinimo, žengia link į pietryčius nuo Zaporižios miesto esančių Novoprokopivkos ir Očeretuvatės.

Ukrainos pažanga pietiniame fronte nedidelė, o tai paskatino politinius debatus apie tai, ar kontrpuolimas yra sėkmingas.

Pirmadienį H. Maliar taip pat sakė, kad Ukrainos kariai žengia į pietus nuo Bachmuto ir kad per pastarąją kovų savaitę jie ten atkovojo vieną kvadratinį kilometrą teritorijos.

Ji taip pat sakė, kad Rusija siekia užimti teritorijų Ukrainos šiaurės rytuose, o per pastarąją savaitę vykusias kovas Charkivo srityje apibūdino kaip labai intensyvias.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina išlaisvino Robotynės kaimą, Zaporižios sritis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS