Klaipėdos kelių ereliai: nepadorūs gestai, nuogybės | Diena.lt

KLAIPĖDOS KELIŲ ERELIAI: NEPADORŪS GESTAI, NUOGYBĖS

Motorizuoti chuliganai Klaipėdoje toliau stebina kelių policijos patrulius: demonstruojami ne tik nepadorūs gestai, bet ir specialiai pareigūnams apnuoginti užpakaliai. Dažnai šie veikėjai arba apskritai lieka nenubausti, arba išsisuka sumokėję juokingai mažą baudą.

Taikėsi dujų balionėliu

Neseniai klaipėdiečio Algimanto mieste matytas vaizdelis priminė anarchiją Rusijos keliuose.

Taikos prospekto sankryžoje stabtelėjęs prie raudono šviesoforo signalo vyras išgirdo signalizuojantį BMW.

Staiga iš jo išsirideno treningais pasipuošęs jaunuolis. Visaip gestikuliuodamas ir svirduliuodamas jis pabeldė į šalia stovinčio automobilio langą reikalaudamas, kad vairuotojas liptų lauk.

Kai išsigandęs žmogus pakluso, treninguotasis ėmė vaikytis jį aplink transporto priemonę nutaikęs pipirinių dujų balionėlį.

"Įsivaizduokite viduryje sankryžos tokį reginį: vienas vejasi, kitas bėga. Skustagalvis šaukia: "Stok, užmušiu", o kitas: "Eik na..." Priešistorės nežinau, matyt, tarp jaunų vyrų įvyko konfliktas, gal ko nors nepasidalijo", – spėliojo Algimantas.

Už pirštą – smūgiai į galvą

Dar vienas vairuotojas Andrius savo kailiu patyrė, kuo gali baigtis nepadorių gestų demonstravimas viešumoje.

Prabangaus visureigio vairuotojui parodęs vidurinį pirštą klaipėdietis atsidūrė ligoninėje.

"Ryte skubėjau į darbą, todėl labai įsiutau, kai vairuotojas užbarikadavo man kelią ir ėmė lėtai vilktis. Tai, kad žmogus turi labai brangų automobilį, dar nesuteikia teisės elgtis įžūliai. Todėl nesusivaldžiau ir lenkdamas parodžiau jam trijų pirštų kombinaciją", – aiškino pašnekovas.

Vis dėlto šio nemandagaus poelgio Andrius pasigailėjo. Visureigio vairuotojas jį pasivijo ir dar kartą užtvėrė kelią neleisdamas pajudėti iš vietos.

Tuomet už pakarpos ištraukė Andrių iš automobilio ir smogė kumščiu į galvą.

"Pats žinai už ką", – mestelėjo augalotas nepažįstamasis ir sėdęs prie visureigio vairo nurūko.

"Blogiausia, kad neįsiminiau mašinos numerių. Ieškoti kaltų būtų buvę tas pats, kas gaudyti vėją laukuose", – palygino klaipėdietis.

Plikšiai smaginasi

Vis dar yra atvejų, kai vairuotojai smaginasi demonstruodami nuogybes ir tikisi, kad niekas jų neatpažins.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika atsiminė, kaip kartą greičio matuokliai prie Vilkyčių įamžino tokį plikšių šou.

Į panages adatų nebadome ir neišprievartaujame informacijos.

"Veikiausiai neblaivūs asmenys iššokę iš važiuojančio automobilio rodė nuogus užpakalius. Kameros užfiksavo chuliganišką keleivių elgesį, gavome tai įrodančią fotonuotrauką. Pradėjome aiškintis situaciją, apklausėme automobilio savininką. Tačiau šis neatskleidė asmenų vardų ir pavardžių, ko gero, davė melagingus parodymus. Kadangi administracinėse bylose į panages adatų nebadome ir neišprievartaujame informacijos, piktadarių identifikuoti nepavyko", – pripažino M.Džermeika.

Automobilio, kuriame greičio matuoklio kamera nufotografavo nuogalius, savininkas išsisuko gavęs baudą.

Drąsūs, kol girti

Keliuose dirbantys pareigūnai tarnybos metu dažnai susiduria su įžūliais vairuotojais.

Iškoneveikti patrulius sau leidžia ne tik garsus atlikėjas Egidijus Dragūnas.

Dažniausiai rankas panyžta girtiems keleiviams.

"Netoleruojame tokio elgesio. Vieno reido metu sugavome asmenį, kuris iš važiuojančio automobilio rodė nepadorius gestus. Kaip paaiškėjo, buvo neblaivus. Jam surašytas protokolas už policijos pareigūno įžeidimą, kurį nagrinėjo teismas. Dažniausiai rankas panyžta girtiems keleiviams", – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos vyriausiasis patrulis Marius Žvinklys.

Jis užsiminė ir apie kai kurių vairuotojų polinkį slėpti valstybinius numerius.

"Būna, kad gudragalviai užsidengia automobilio numerius ir tyčia didina greitį važiuodami pro greičio matuoklius. Tačiau šie vairuotojai pamiršta apie atsakomybę – už numerių maskavimą galioja griežtos nuobaudos", – akcentavo M.Žvinklys.

Esą dažniausiai pažeidėjai nevaldomi tik tol, kol saugiai sėdi savo automobiliuose ar yra apsvaigę nuo alkoholio.

Drąsa kaipmat išgaruoja, kai reikia aiškintis pareigūnams.

Tuomet šie puola teisintis, esą gašlūs gestai buvo skirti ne policininkams, kad labai gailisi dėl tokio savo elgesio.

"Žmogus akyse pradeda blaivėti. Tai – alkoholio pasekmė, o jei dar nėra proto..." – šyptelėjo patrulis.

Tiesa, ne visi vairuotojai pasižymi agresyvumu. Kai kurie nevengia pareigūnams nusišypsoti, pamojuoti ar linktelėti galvą.

"Visai neseniai naktį P.Lideikio gatvėje pamatėme smagiai nusiteikusį jaunimėlį. Mojavo, daug juokėsi. Kai sustabdėme, paaiškėjo, kad automobilis nebuvo paženklintas klevo lapu, tad gavo įspėjimą. Sakė, kad labai mėgsta pareigūnus, todėl ir pamojavo", – pasakojo M.Žvinklys.

Remiantis naujuoju Administracinių nusižengimų kodeksu, pareigūno garbės ir orumo pažeminimas, reiškiamas žodžiais, gestais, įžeidžiamu, įžūliu, provokuojamu elgesiu ar kitokiu elgesiu, užtraukia baudą nuo 90 iki 140 eurų.

Tokį nusižengimą nagrinėja teismas.

Baudos negąsdina

Už nepadorų gestikuliavimą numatyta administracinė atsakomybė.

Pareigūnai vairuotojus sudrausminti gali tik tais atvejais, kai pažeidimas yra akivaizdus, turima įrodymų.

"Jeigu įžeidžiamas kitas asmuo arba vairuotojas manevruoja, sukeldamas realų pavojų kitiems eismo dalyviams, tuomet baudžiama už chuliganiškus veiksmus. Bet kartais tą patį gestą galima suprasti klaidingai, gal žmogus tiesiog pirštu pasikasė kaktą", – pusiau juokais svarstė Kelių policijos tarnybos viršininkas M.Džermeika.

Esą tokie pranešimai nei telefonu, nei elektroniniu būdu nėra dažni.

"Tai labiau pavieniai atvejai, pavyzdžiui, masinių susibūrimų metu, kai neblaivūs asmenys rodo įžeidžiamus gestus policijos pareigūnams. Tuomet  piliečiams surašomas protokolas", – komentavo viršininkas.

Pašnekovo manymu, uostamiesčio vairuotojai tampa kultūringesni – piktavališkai besielgiančiųjų pasitaiko vis rečiau.

"Tiesa, gali būti, kad uniformuoti policininkai rečiau pastebi tokius dalykus, kasdienybėje vairuotojai juos mato geriau", – pridūrė jis.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė informavo, kad necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 240 eurų.

GALERIJA

  • Įžūlumas: chuliganai smaginasi eismo kontrolieriams demonstruodami nuogus užpakalius.
  • Išprotėję: kone kiekvienam yra tekę susidurti su chuliganiškai ar net niekšiškai kelyje besielgiančiu vairuotoju.
  • Realybė: M.Džermeika pripažino, jog kasdienybėje vairuotojai dažniau mato pažeidimus nei uniformuoti pareigūnai.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

uffo

Remiantis naujuoju Administracinių nusižengimų kodeksu, pareigūno garbės ir orumo pažeminimas, reiškiamas žodžiais, gestais, įžeidžiamu, įžūliu žvilgsniu

Apkaltai tu užp...

Ar tu daugiau nieko nemoki kaip viena ta pačia nesamone rašinet? Man atrodo kad tu ligonis!

Realistas

Situ straipsniu nieka nenustebinot.Ijunkyt You Tube ir pamatysit milijona tokiu irasytu video vaizdeliu kai musasi vairuotojai.O ta foto kur vyras ikiso ranka tarp papu tai saunuolis,as pats taip darau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS