Karklės paplūdimyje siautėjo keturračiais | Diena.lt

KARKLĖS PAPLŪDIMYJE SIAUTĖJO KETURRAČIAIS

Pajūrio regioninio parko direkcijos saugomoje teritorijoje neleidžiama važinėti keturračiais, tačiau kai kuriems toks draudimas negalioja. Prieš kelias dienas vandalai naktį raižė Karklės paplūdimį.

Nežinomi asmenys smaginosi saugomoje teritorijoje netoli Cypos upės. Nuvertė persirengimo kabiną, kuri, sprendžiant iš paliktų pėdsakų, buvo velkama smėliu apie keliasdešimt metrų.

Paplūdimyje ant šono gulinčią kabiną radę Pajūrio regioninio parko direkcijos darbuotojai neslėpė apmaudo. Jų žodžiais, toks vandalizmo protrūkis parko teritorijoje pasireiškia nebe pirmą kartą.

"Kabina apie 50 metrų nuvilkta nuo buvusios vietos. Akivaizdu, kad tai buvo daroma galingu keturračiu ir vėlyvą naktį, nes nebuvo gauta jokių pranešimų. Tiesiog tai yra dar vienas barbarizmo atvejis", – teigė Pajūrio regioninio parko direkcijos vyriausiasis ekologas Erlandas Paplauskis.

Šią vasarą kabinos Karklėje atsirado pirmą kartą. Jos pastatytos Klaipėdos rajono savivaldybės iniciatyva.

Pajūrio regioninio parko direkcijos vyriausiasis kultūrologas Simonas Bendikas, užfiksavęs įvykį, patikino, kad didelių nuostolių vandalai nepridarė. Tačiau nutikimas vis tiek labai nemalonus.

"Pažeidėjų ieškoti neverta. Pastatėme persirengimo kabiną į vietą ir tiek. Toks žmonių elgesys tikrai kelia pyktį", – sakė S.Bendikas.

Pajūryje burzgiantys motorai – dažnas reiškinys. Ekstremalaus sporto mėgėjai nevaržomi siautėja ir žiemą. Olando Kepurės kopas bei miškus keturračiais niokojantys savivaliautojai dažniausiai yra nesutramdomi ir už padarytą žalą lieka nenubausti.

Aplinkosaugininkų, kurie atsakingi už miškui daromą žalą, teigimu, piktybiškai nusiteikę vairuotojai žaibiškai nurūksta siaurais miško takais kontrolieriams nė nespėjus pasirodyti.

Saugomose pajūrio teritorijose važinėti motorinėmis transporto priemonėmis leidžiama tik tais atvejais, kai vairuotojas turi miesto savivaldybės administracijos leidimą. Juos paprastai gali gauti pliažų tvarkytojai, gelbėtojai.

Kuršių marių ir Baltijos jūros pakrantės apsaugos zonos ir juostos režimo pažeidimas, trumpiau tariant – kopų ardymas, užtraukia baudą nuo 144 iki 1 448 eurų.

GALERIJA

  • Karklės paplūdimyje siautėjo keturračiais
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS