Kelių erelis patrulis nuo atsakomybės neišsisuks | Diena.lt

KELIŲ ERELIS PATRULIS NUO ATSAKOMYBĖS NEIŠSISUKS

  • 1

Buvęs kelių patrulis, apgaule siekęs išvengti atsakomybės už viršytą greitį, švelnesne bausme neatsipirks. Uostamiesčio teismui sutikus su Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Romo Jasevičiaus apeliacinio skundo argumentais, N. R. pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, suklastoto dokumento bei siekimo paveikti liudytojus.

Kaltinamajam skirta kiek didesnė nei 3 tūkst. eurų dydžio bauda.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas šių metų vasarį buvo nusprendęs, kad patrulis nors ir padarė tris tyčines nusikalstamas veikas, visgi turėtų būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato ir atsipirkti beveik 565 eurų bauda.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad 2014 metų liepą kelyje Šiauliai - Palanga ne tarnybos metu savo automobiliu važiavęs patrulis N. R. viršijo greitį.

Policijos tarnybinio automobilio greičio matuoklis tąkart užfiksavo 28 kilometrais per valandą viršytą leistiną greitį. N. R., siekdamas išvengti baudos ir gresiančių nemalonumų, nes jo, kaip policijos pareigūno, viena pagrindinių užduočių – užkardyti greičio viršijimą keliuose, susitarė su giminaite, kad jai surašys administracinio teisės pažeidimo protokolą už viršytą greitį ir nurodys, kad pažeidimo metu automobilį vairavo būtent ji. Kaip sutarė, taip ir padarė.

Duomenų bazėje, N. R. surašė savo giminaitei protokolą už viršytą greitį, tačiau baudą sumokėjo pats. Kai yla ėmė lįsti iš maišo, buvęs patrulis N. R. ne tik nepripažino savo kaltės, bet ir siekė paveikti liudytojus, kad šie ikiteisminio tyrimo metu ir teisme duotų melagingus parodymus.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas šių metų vasarį buvusį patrulį N. R., jo giminaitę ir šios vyrą pripažino kaltais dėl padarytų nusikalstamų veikų, bet už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, suklastotą dokumentą ir siekimą paveikti liudytojus, patrulis buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato. Jam taip pat paskirta beveik 565 eurų bauda. R. B. ir V. B. už melagingų parodymų davimą taip pat atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato. Jiems skirtos 188 eurų dydžio baudos.

Tačiau Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Romas Jasevičius pateikė Klaipėdos apygardos teismui apeliacinį skundą, kuriuo prašė N. R. skirti griežtesnę bausmę.

„Kaltinamasis padarė tris tyčinius nusikaltimus, atkakliai ir kategoriškai neigė savo kaltę atliekant ikiteisminį tyrimą, ėmėsi neteisėtų priemonių ir darė poveikį kitiems asmenims siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės. Dėl tokių kaltinamojo veiksmų ne tik užtęsė ikiteisminis tyrimas, bet ir kiti asmenys buvo įtraukti į nusikalstamą veiką ir nuteisti. Būtent dėl šių priežasčių, mano nuomone, teismas nepagrįstai kaltinamajam taikė atleidimą nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato", - teigė šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras R. Jasevičius.

Šis Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis jau įsiteisėjęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Prokuroras matomai neturi ką veikti, arba turi asmeninių keršto ambicijų tam buvusiam policininkui... Eitų geriau skųsti nuosprendžių prieš vagis, o čia jau sprendimai aiškūs, nedorėliai gavo baudas, valstybė į minusą nenuėjo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS