Klaipėdą šiurpinę paaugliai išgirdo teismo sprendimą | Diena.lt

KLAIPĖDĄ ŠIURPINĘ PAAUGLIAI IŠGIRDO TEISMO SPRENDIMĄ

  • 8

Išklausyti teismo sprendimo atėjo tik vienas iš 15-mečių. Kiti du suimti ir yra tardymo izoliatoriuje. Teismas paskelbė už sunkius nusikaltimus paaugliams skiriantis bausmes nuo metų devynių mėnesių iki trejų metų 5 mėnesių, praneša LNK žinių tarnyba.

Du iš paauglių nuteisti pirmą sykį. Trečias 15-metis gaujos vadeiva - globos namų auklėtinis prieš teismą stojo antrą kartą.

Vaikinas jau teistas už tai, kad prekybos centre padegė drabužius. Tad jam ir bausmė griežčiausia.

"Vienam nuteistajam yra skirta reali laisvės atėmimo bausmė, nes teismas ankstesniu nuosprendžiu buvo jam parodęs pasitikėjimą, tačiau vėl yra kita byla, padarytos veikos. Tai rodo jo nenorą laikytis įstatymų, stoti į dorą kelią, taigi teismas neturi pagrindo juo pasitikėti", - sakė teismo atstovė Olga Sadovskaja.

Paaugliai nuteisti už 6 plėšimus ir vagystes. Autobusų stotelėje iš nepilnametės jie ištraukė piniginę, o kai mergina bandė kviesti policiją - grasino peiliu.

Dukart bandė pagrobti mobiliuosius. Vieną kartą sutrukdė policiją iškvietusi ir už tai grasinimų sudeginti sulaukusi praeivė. Kitąsyk net papurškus į veidą ašarinių dujų nepilnametis mobiliojo neatidavė. 15 eurų iš berniuko rankų paaugliai ištraukė prekybos centre. O štai iš prekeivės, kol ši svėrė bulves, pagrobė dėžutę su pinigais.

Šis teistumas paaugliams ne paskutinis.

"Byla dėl vieno iš nuteistųjų yra nagrinėjama Klaipėdos teismo rūmuose, dėl dviejų kitų šiuo metu yra atliekami ikiteisminiai tyrimai", - sakė O.Sadovskaja.

Klaipėdoje paaugliai siautėjo kone metus. Bene daugiausia buvo įbauginę vienos Klaipėdos progimnazijos bendruomenę.

Terorizavo, reikalavo pinigų, vieną mokinį sumušė, kad šis net atsidūrė ligoninėje. O kai paaugliai ėmė veržtis į mokyklą – teko kviesti policiją.

Grasinimų sulaukė ir vaikus gynę, juos į pamokas lydėję tėvai. O policijai kol nebuvo suimtas vadeiva, net teko budėti prie mokyklos. Bet paaugliai atsakomybės dėl mokinių terorizavimo ir sumušimų, dėl apgadintų automobilių - išvengs. Kad atsakytų už tokius nusikaltimus - per jauni.

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Budelis

Bausti tokius iskrypelius nuo 14 metu. Jei labai sunkus nusikaltimas, tai ir nuo 12 metu. Reikia keisti tuos tolerastinius istatymus.

humanistams

Reikia pradeti taikyti bausmes nuo 12 metu, kitaip nebus. Tos visagales vaiku teises be jokiu pareigu yra visiskas nonsensas. Uz vaiku pareigu nevykdyma taip pat turetu buti baudziama. Siuo metu vaiko net kepstelti negali nes busi nubaustas, o pienburniai tuo tik ir naudojasi.

MacKeinas

Reikia saudyti ziurkienus ir tiek
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS