Klaipėdiečiai bendrininką kankino ir reikalavo pinigų | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI BENDRININKĄ KANKINO IR REIKALAVO PINIGŲ

  • 2

Klaipėdos teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame gerai policijai žinomi asmenys kaltinami kankinę savo bendrininką ir reikalavę iš jo pinigų.

Įtariama, kad susidorojimo priežastimi tapo ankstesnė bendra jo ir įtariamųjų nusikalstama veikla, pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Trys vyrai kaltinami plėšimu, turto prievartavimu bei kitais nusikaltimais. Du su organizuotu nusikalstamumu siejami įtariamieji anksčiau teisti už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, trečias – už plėšimą, smurtinio pobūdžio nusikaltimus bei viešosios tvarkos pažeidimą.

Nustatyta, kad įtariamieji susidorojo su 26-ių metų anksčiau 15 kartų už vagystes, plėšimus bei neteisėtą disponavimą narkotikais teistu klaipėdiečiu. 

Pernai liepą naktį Klaipėdos rajone, greitkelyje, užpuolikai taranavo jo automobilį, o vėliau peršovė nukentėjusiojo petį, sumušė, pagrobė mobiliuosius telefonus, buto raktus bei kitus daiktus. Policijos duomenimis, auka buvo jėga nuvežta į uostamiestį, kur kaltininkai ją kankino ir reikalavo pinigų.

Pagrobtasis buvo daužomas plaktuku ir beisbolo lazda, jam buvo peršautos kojos. Iš nukentėjusiojo buto plėšikai pagrobė kompiuterinę techniką, alkoholinius gėrimus, sporto avalynę.

Sulaikius įtariamuosius, pas vieną iš jų teisėsaugininkai rado šovinių ir kastetą.

Du įtariamieji buvo suimti, vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – užstatas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vieno iš jų atžvilgiu pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas dėl teisėtai laikyto šaunamojo ginklo praradimo.

Nukentėjusysis suimtas ir perduotas Vokietijos teisėsaugos institucijoms pagal Europos arešto orderį ikiteisminiame tyrime dėl didelės vertės automobilių vagysčių.

Už vagystę kaltinamiesiems gresia iki 6 metų, už turto prievartavimą panaudojant fizinį smurtą – iki 8 metų, už plėšimą panaudojant šaunamąjį ginklą – iki 10 metų laisvės atėmimo bausmės.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai bendrininką kankino ir reikalavo pinigų
  • Klaipėdiečiai bendrininką kankino ir reikalavo pinigų
  • Klaipėdiečiai bendrininką kankino ir reikalavo pinigų
  • Klaipėdiečiai bendrininką kankino ir reikalavo pinigų
  • Klaipėdiečiai bendrininką kankino ir reikalavo pinigų
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

o koks jau cia kvartalas ? visas is paskolu :) juokas ima is tokiu kvartalu :)

NU JO

Nieko sau kvartaliuke gyvena!Tai dar vienas irodymas,kad prabangu busta isigyti istengia tik aukstas pareigas uzimantys,sukciai ir nusikalteliai.Pastarieji dar ir kalejimuose sugeba is valstybes uzsidirbti,neziurint i tai,kad yra pilnai islaikomi.Pasakykite,ar jauna eiline ,dirbanti seima,nors ir su aukstaisiais issilavinimais gali isigyti toki busta.Vargu bau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS