Klaipėdoje nepilnametis stos prieš teismą: platino kanapes bendraamžiams | Diena.lt

KLAIPĖDOJE NEPILNAMETIS STOS PRIEŠ TEISMĄ: PLATINO KANAPES BENDRAAMŽIAMS

  • 7

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje nepilnametis vaikinas yra kaltinamas kanapių platinimu bendraamžiams, trečiadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Pasak prokuratūros, 2003 metais gimusiam paaugliui yra pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotikais ir jų platinimo nepilnamečiams.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, paskutinės praėjusios vasaros dienos vakarą viename Klaipėdos parke policijos pareigūnams įtarimų sukėlė vaikinų grupė.

Atlikus jų patikrinimą nustatyta, kad nepilnamečių grupė svaiginosi kanapėmis, o pas vieną jų rasta beveik pusseptinto gramo šios narkotinės medžiagos.

Su draugais narkotinėmis medžiagomis pasidalinęs vaikinas ir yra teisiamas dėl jų platinimo.

„Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė pažymi, jog jaunuoliai privalo įvertinti ne tik svaiginimosi narkotinėmis medžiagomis daromą žalą sveikatai, bet ir suvokti, kad tokia neteisėta veika yra išaiškinama ir užtraukia baudžiamąją atsakomybę“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Irina Valadkienė.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti kitiems numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki 12 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>Nieko gero

nebaus už ,,kaseka" - pradės prastuminėti kitus, didesnius dalykus. Didžiausia bėda yra tas prakeiktas skurdas kai dėl grašių esi pasiryžes viskam. Visai nėr iš kur paimt. Na o teisint žolės nereikėtų. Ji yra pirmas laiptas eit toliau. Visada kai žmoniu pragyvenimo lygis eina žemyn i ta vieta ateina visa velniava. Narkotikai, prostitucija, azartiniai, plėšikavimas ir žmogžudystės.Kuo blogiau gyvenam - tuo daugiau šitu dalykų

Nieko gero

Nieko gero , nuteis vaikinuka už nieką. Žolė nėra narkotikas atsiminkite visam gyvenimui. Dabar vaikinukas norėdamas dasidurti kelis eurus gaus metu , iš ten jis geresnis neišeis. O kaip tik sėdėdamas su zmonem kurie už jį patys baisesni pats tokių pataps. Paskui išeis į laisvę padarys kur kas baisesni nusikaltimą ir taip kaip užburtas ratas. Greičiau dekriminalizuotu tai bent jauniems žmonėms gyvenimu negadins. Ir be to kasekas atpalaiduoja o alkoholis kelią agresiją. Jūsų pasirinkimas ar girtam daužyti savo moterį ar stovėti prie šaldytuvo ir rinktis ką suvalgyti po kaseko. Peace

Hm

bene liberals?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS