Klaipėdoje nuo bėgių nuvirto traukinio cisternos, išbėgo 5 tonos dyzelino | Diena.lt

KLAIPĖDOJE NUO BĖGIŲ NUVIRTO TRAUKINIO CISTERNOS, IŠBĖGO 5 TONOS DYZELINO

  • 21

Klaipėdoje ketvirtadienį Rimkų geležinkelio stotyje nuo bėgių nuvažiavus penkioms traukinio cisternoms, iš jų, pirminiais duomenimis, išsiliejo 5 tonos dyzelino.

Pranešimą apie įvykį Bendrasis pagalbos centras gavo 16.53 val.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas Tomas Digaitis informavo, jog, pirminiais duomenimis, bendrovė „Gargždų geležinkelis“ pristatė cisternas klientui, tačiau, jo teigimu, nebuvo pasirūpina, kad jos būtų saugiai pastatytos.

„Cisternos išriedėjo į Rimkų stoties teritoriją, kur Lietuvos geležinkelių budėtojų buvo operatyviai nukreiptos į aklikelį. Ten ir įvyko incidentas“, – nurodė jis.

„Gargždų geležinkelio“ direktorius teigia, jog bendrovė atgabentas cisternas užtvirtino, o tolimesnius veiksmus su jomis atliko klientas, kuriam jos buvo atvežtos.

„Mes atliekame paslaugas vagonų padavimo iš Rimkų geležinkelio stoties į UAB „Gindana“ teritoriją. Šiandien 10.20 val. 20 krautų cisternų buvo atgabenta iš Rimkų geležinkelio stoties į UAB „Gindana“ teritoriją. Vagonai buvo užtvirtinti ir palikti bendrovei išsikrovimui“, – BNS sakė bendrovės direktorius Arūnas Grikšas.

„Manevrinius darbus išsikrovimo metu vykdo pati bendrovė ir šiuo atveju „Gargždų geležinkelis“ jokiu būdu nėra atsakingas už šito įvykio pasekmes. Mes nesame net priežastis to įvykio“, – pabrėžė jis.

Preliminariai išsiliejo 5 tonos dyzelino, įvykio vietoje dirba „Lietuvos geležinkelių“ bei ugniagesiai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai BNS informavo, jog informacijos apie nukentėjusius asmenis nėra.

LNK žinios pranešė, jog dėl įvykio uždaryta Rimkų geležinkelio pervaža.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

opa

55 tonu prakale,o isbego tik 5 tonos!

Khh

Garzdu gelezinkelis jau senai parduodas.savininkas Biriu kroviniu terminalas.

Nezabitauskas

Kipso komentaras man priminė žydišką anekdotą. - Moiše, ar teisybė, kad tu loterijoje milijoną laimėjai? - Teisybė, tiktai ne loterijoje, o kortomis, ir ne milijoną, o tūkstantį, ir ne laimėjau, bet pralošiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS