Klaipėdoje pradėti du tyrimai dėl galimo narkotinių medžiagų platinimo | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PRADĖTI DU TYRIMAI DĖL GALIMO NARKOTINIŲ MEDŽIAGŲ PLATINIMO

  • 3

Klaipėdos pareigūnai ketvirtadienį pranešė pradėję du ikiteisminius tyrimus dėl narkotinių medžiagų platinimo uostamiestyje, atliekant vieną iš jų rasta narkotikų už 350 tūkst. eurų.

Kaip nurodoma pranešime, pirmasis tyrimas pradėtas sausį, gavus informacijos apie kvaišalus galimai platinusią 25-erių anksčiau neteistą, niekur nedirbančią Klaipėdos miesto gyventoją.

Atlikus kratą pastarosios gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado beveik 200 gramų kanapių, kokaino bei svarstykles su kokaino pėdsakais.

Įtariamoji buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę. Vėliau jai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Kitas tyrimas pradėtas taip pat sausį. Pareigūnai Klaipėdoje, Taikos prospekte, sulaikė 21-erių anksčiau už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti jau teistą, niekur nedirbantį klaipėdietį.

Pas jį rasta 200 tablečių su įtariama psichotropine medžiaga. Atlikus kratą pastarojo gyvenamojoje vietoje, rasta dar keliasdešimt tablečių su, kaip įtariama, psichotropine medžiaga, kitų galimai narkotinių medžiagų bei elektroninės svarstyklės.

LNK vaizdo įrašas:

Tą pačią dieną pareigūnai sulaikė minėtas tabletes jam, įtariama, pardavusį 23-ejų anksčiau už nesunkų kūno sužalojimą užsienyje teistą, niekur nedirbantį Mažeikių gyventoją.

Po kelių dienų, tęsdami tyrimo veiksmus, policijos pareigūnai sulaikė minėtas tabletes mažeikiškiui, įtariama, pardavusį 30-ies Klaipėdos miesto gyventoją. Šis niekur nedirbantis vyriškis teisėsaugai gerai žinomas – anksčiau ne kartą teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Atlikus kratą vyro gyvenamojoje vietoje, rasti labai dideli narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiai – beveik 1,4 kilogramo gryno kokaino, apie 190 gramų gryno amfetamino, tabletės su MDMA bei dvejos svarstyklės su kokaino pėdsakais.

Šio tyrimo metu visų rastų ir paimtų narkotinių medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 350 tūkst. eurų.

Šiuo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo psichotropine medžiaga turint tikslą ją platinti pareikšti dviem asmenims, dar vienas asmuo įtarimas neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau vienam iš jų paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kitiems – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas bei įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į trims įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas – daugiau nei 27 tūkst. eurų.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 12 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Schemos paprastos

Pvz. Apsiformina Sab.tienė pas psichiatrą. Sukuria istoriją apie savo negalavimus prieš tai gerai surinkusi informaciją už kokią istoriją apie savo negalavimus kokių vaistų iš duodamų griežtai su receptu gaus visiškai nemokamai ur kokia diagnozė tam reikalinga. Ir viskas. Viena Sa.utienė velka maišus migdomųjų, raminamųjų, antidepresantų visiškai už dyką gaudama su gydytojais receptu. Tų vaistukų pakanka ir jos narkomanei dukrai, ir jos narkomanai žentui, ir su nukrypimais sūnui, ir visai eilei giminaičių tiek iš jos pusės,tiek iš vyro giminės. Jei pritrūksta vaistukų, žino kur rasti ligonį, kuris taip pat nemokamai iįsirašo maišus vaistų. Maža to, tuos vaistus iš jo perima už dyką, nesumoka. O paskui pusė miesto narkomanų būna aprūpintos psichotropikais, be kurių jos nefunkcionuoja iš viso ir net ryte iš lovos pakilt neįstengia.

Ne lyberalas

Galimai nieko nebus, nes LT teismas pats demokratiskiausias pasaulyje. Tik tie narkomanai po to mirsta negalimai , o labai realiai. Nors man ju ne kiek negaila - mamos lai gailisi.

Lauris .R

Narko partijos draugelei

SUSIJUSIOS NAUJIENOS