Klaipėdoje sulaikytas senukų pinigų grobimu įtariamas vyras | Diena.lt

KLAIPĖDOJE SULAIKYTAS SENUKŲ PINIGŲ GROBIMU ĮTARIAMAS VYRAS

  • 3

Klaipėdos apskrities VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba, glaudžiai bendradarbiaudama su Lietuvos kriminalinės policijos biuru, Kauno ir Šiaulių pareigūnais, sulaikė asmenį, įtariamą pasisavinusį dideles pinigų sumas iš Žemaitijoje gyvenančių senolių.

Klaipėdoje dirbantys Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai tyrimo ėmėsi po to, kai balandžio 7-osios vidurdienį Plungėje į 1946 m. gimusios moters butą užėjo pareigūnu prisistatęs vyras.

Jis moteriai į akis papurškė dujų ir pagrobė 2570 eurų.

Tą pačią dieną, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos rajone, Salantuose, 1935 m. gimusiai moteriai į laidinį telefoną paskambino „ESO“ darbuotoju prisistatęs vyras, kuris pareiškė, kad už elektrą buvo atsiskaityta padirbtais pinigais, todėl reikia patikrinti namuose esančius pinigus.

14.20 val. į jos namus atėjo vyras, kuris papurškė aukai dujų, pagrobė 35 tūkst. ir pasišalino.

Balandžio 16 dieną Klaipėdoje pareigūnai sulaikė įtariamą šiais nusikaltimais, 1977 m. gimusį vyrą. Jis ne kartą buvo teistas už įvairius nusikaltimus: vagystes, sukčiavimus.

Šiuo metu vyrui pareikšti įtarimai dėl plėšimo įvykdyto Plungėje.

Tyrėjai neatmeta galimybės, jog įtariamasis praėjusiais ir šiais metais gali būti įvykdęs daugiau panašių nusikalstamų veikų visoje Lietuvoje. Nusikalstamų veikų pobūdis bei aukų apibūdinamas įtariamasis – panašūs.

Nors sulaikymo metu įtariamasis turėjo tik apie 400 eurų, tyrimo metu nustatyta, jog įtariamasis pastarosiomis dienomis į savo banko sąskaitas pervedė ne vieną tūkstantį eurų, kuriuos greitai išleido.

Penktadienį teismas svarstys dėl asmens suėmimo ar kitos kardomosios priemonės paskyrimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Ar dar gyvas tas siuksle?

pritariu anonimui

Pakarti už kiaušius ir nebenorės vogti. Paprasta ir aišku. Dar juos kalinti šerti, tegul sprogsta brudai..

Anonimas

Pakarti. Nera tokiem atleidimo. Tie kurie vagia is zmoniu invalidu, senoliu - pakarti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS