Klaipėdoje Ukrainos pilietis darbe susižalojo ranką | Diena.lt

KLAIPĖDOJE UKRAINOS PILIETIS DARBE SUSIŽALOJO RANKĄ

  • 8

Penktadienio pavakare uosto įmonėje ranką susižalojo Ukrainos pilietis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo.

Penktadienį, apie 17 val., užregistruotas pranešimas, kad įmonėje Naujojoje Uosto g., Klaipėdoje, dirbdamas prie metalo bloko, susižalojo Ukrainos pilietis.

40 metų vyras bandė traukti link savęs metalinį trosą, kuris nuslydęs nuo konstrukcijos prispaudė jam ranką, taip ją sužalodamas. Pirminiais duomenimis, vyrui nukirstas pirštas.

Dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Remiantis Valstybine darbo inspekcija (VDI), iki šių metų vasario 25 d. Lietuvoje darbe buvo sunkiai sužalota jau 19 žmonių. Nuo 1992-ųjų skaičiai įspūdingi. VDI interneto puslapyje nurodoma, jog per 27 metus Lietuvoje darbe sužalota 85 tūkst. darbuotojų.

Šiemet darbe Lietuvoje žuvo jau 5 žmonės. VDI informuoja, kad praėjusiais metais buvo gauti 36 pranešimai apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė.

Tiesa, jau keletą metų iš eilės žūčių darbe gana stabiliai mažėja (2017 m. – 37 žūtys; 2016 m. – 45; 2015 m. – 44; 2014 m. – 56).

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kęstas

Socdemų ir konservatorių valdymas atvedė Lietuvos ūkį į aklavietę. "15% pasaulio įmonių šiandien naudoja dirbtinį intelektą, tačiau 31% planuoja juo papildyti verslą per ateinančius 12 mėnesių (pagal „Adobe“ „Digital Intelligence Briefing“)." Kodėl Lietuvoje beveik nematome robotų? Lietuvoje darbdaviai kyšiais politikams (Masiulio dėžutėmis) sukūrė sąlygas išlaikyti nerealiai pigią darbo jėgą (lengva atleisti nepatenkintus darbuotojus, nustekentos profsąjungos, beveik nebaudžiamas nelegalus ir legalus ukrainiečių įvežimas ir tt). Todėl Lietuvoje nėra paklausos robotams. Nors dauguma Lietuvos darbo rezultatų atsiduria pasaulinėje rinkoje, Lietuvoje robotizuota net penkis kartus mažiau įmonių, negu vidutiniškai pasaulyje. "„Eurostat“ neseniai paskelbė, jog vos 3 proc. Lietuvos įmonių savo veikloje pasitelkia robotus." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Irma

Dabar uzsidirbo sau invalidumo pensija Lietuvoje.Ir kiek dar tokiu bus

Sonata

36 žmonės žuvę darbe yra baisu! Tai 36 šeimos, su svajonėmis, viltimis ir ateities planais.. Kontrolė darbų saugos tikrai yra prastos kokybės. Visi žiūri tik kaip sutaupyti, o ne žmogų apsaugoti. Liūdna..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS