Klaipėdoje vyrą apgavo buto nuomotoju apsimetęs sukčius | Diena.lt

KLAIPĖDOJE VYRĄ APGAVO BUTO NUOMOTOJU APSIMETĘS SUKČIUS

  • 4

Klaipėdoje vyrą apgavo buto nuomotoju apsimetęs sukčius – paėmė 330 eurų užstatą ir dingo.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, trečiadienį į Klaipėdos miesto policijos komisariatą kreipėsi 23 metų vyras.

Jis nurodė, kad rugpjūčio 1 dieną pagal skelbimą internete ketindamas išsinuomoti butą, į nurodytą sąskaitą pervedė depozitą – 330 eurų, tačiau sutartu laiku butas išnuomotas nebuvo, susisiekti su jį neva nuomojančiu asmeniu nepavyksta.

Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo pradėję Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai įspėja, kad ieškoti būsto nuomai, ypač artėjant mokslo metams, kai studijuoti atvyksta daug studentų, reikia itin atidžiai, nes sukčiai greitai sugeba pasinaudoti žmonių patiklumu.

„Interneto portaluose, socialiniuose tinkluose skelbimus skelbiantys sukčiai – neva buto savininkai – neretai nurodo žemesnes nei esančios rinkoje kainas, susidomėjusiems aiškina, kad, šiuo metu yra neva išvykę ir apžiūrėti butą greitai yra neįmanoma, o juo domisi daug žmonių, todėl avansą pervesti reikėtų nedelsiant, nes kažkas kitas tai gali padaryti greičiau“, – įspėja policija.

„Puikiu pasiūlymu“ susigundę patiklūs asmenys perveda nemažas sumas, o „nuomotojai“ po to iš karto dingsta.

Pareigūnai pataria – norintys saugiai ir patogiai apsigyventi, visų pirma turėtų susitikti su nuomotoju, apžiūrėti butą, įsitikinti, kad jis nuomojamas legaliai, sudaryti sutartį, ir tik tuomet mokėti už jį suderėtą sumą. Pravartu pasiskaityti ir komentarus apie nuomotojais ar pardavėjais prisistatančius asmenis.

„Jei vis dėlto pakliuvote į sukčių pinkles, ar įtariate ketinimus sukčiauti – visada praneškite policijai bendruoju pagalbos telefonu 112 arba per www.epolicija.lt“, – rašoma Klaipėdos apskrities policijos pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

as

perka kate maise.....

Atsakymas

Gal nusiimk rozinius akinukus. Ar pats pervedinetum neaisku už ką? Svajonę.

Avineliui

Iš kur toks mąstymas... Ar tik nebūsi iš tokių, kurie taip elgiasi. Normalūs komerciniai santykiai yra tada , kai abi pusės veikia sąžiningai. Tai normaliame pasaulyje yra norma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS