Klaipėdos rajono sodybose aplinkosaugininkai rado per dvi dešimtis draudžiamų įrankių | Diena.lt

KLAIPĖDOS RAJONO SODYBOSE APLINKOSAUGININKAI RADO PER DVI DEŠIMTIS DRAUDŽIAMŲ ĮRANKIŲ

  • 4

Joninių savaitgalį Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai rajone esančiose sodybose rado daugiau nei dvi dešimtis draudžiamų įrankių ir 18 litrų, kaip manoma, naminės degtinės.

Kaip trečiadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, atlikus patikrinimą, nustatyta, kad asmuo, sodyboje Drevernoje laikė keturis statomus tinklus, tris tinklinius ekranus bei du didesnio išmatavimo bučiukus.

„Atliekant ūkinių patalpų apžiūrą rasta plastikinių talpų, kuriuose buvo skaidrus skystis, turintis galimai naminės degtinės kvapą. Apie radinį informuota policija, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tinklų laikymą asmeniui gresia bauda iki 200 eurų. Paimti draudžiami įrankiai“, – teigiama pranešime.

Tęsiant reidą pareigūnai pastebėjo ne kartą už brakonieriavimą baustą asmenį. Aplinkosaugininkams pateikus tarnybinius pažymėjimus ir pareikalavus patekti į ūkines patalpas, asmuo nepakluso teisėtiems aplinkos apsaugos pareigūnų reikalavimams ir pasišalino.

Anot pranešimo, asmuo buvo sulaikytas, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas už trukdymą vykdyti valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę. Už šį pažeidimą jam gresia bauda – nuo 80 iki 780 eurų.

Pareigūnams atlikus patikrinimą dar vienoje sodyboje Klaipėdos rajone, rasta 19 vienetų statomų tinklų, iš kurių 18 buvo nauji. Asmeniui gresia bauda iki 200 eurų. Taip pat paimti ir sodyboje rasti statomi tinklai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

na

idomiausia kad tie tipo aplingosaugininkai gaudo tik zvejus ir kaimo runkelius,bet jiems nerupi mariu uzterstumas kai nuo tur but grigejo zusta zuvys,nidoj vakare praeikit nors karta krantine palei marias kvapas baisus,o dar patikrinkit vakaru laivu imone,idomu kaip jie surenka atliekas nusmeliavus laivo korpusa ,arba isplovus mazuto soliaros tankus gal pasidomekit..o cia kad tik zmogu pagaut o didziules imones net netikrinamos.pvz klasko buvo pasakius kad jie patys pastatys uzterstumo fiksatorius,jus isivaizduojat pati save matuos,paskui kazkas pasamde kazkoki profes kuris nustate kad tai masinu padangos tersia klaipeda,apakau,,kai toks ministras ka ir noreti....

Lauris.R

Eikit NX jūs aplinkosaugininkai eikite geriau kitus darbus dirbti ir žiureti kur yra tarša

skaitytojas

netoli ta diena ,kaip is kaimieciu atimines kastuvus , kad sleku nezudytu ,,,o kada gamtosaugininkai atimines - naikins patys is saves TA apziuras,,,nes ju tie auto taip dumija , kad padek die ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS