Klaipėdos Rusijos pilietis nuteistas už prabangių automobilių bei pinigų kontrabandą | Diena.lt

KLAIPĖDOS RUSIJOS PILIETIS NUTEISTAS UŽ PRABANGIŲ AUTOMOBILIŲ BEI PINIGŲ KONTRABANDĄ

  • 1

Du prabangius automobilius bei didelį įvairios valiutos kiekį per Lietuvos sieną gabenęs ir sunkiu gyvenimu Lietuvos žiniasklaidai skundęsis Rusijos Federacijos pilietis Klaipėdos apygardos teisme išgirdo nuosprendį.

Patvirtinus visus Klaipėdos apygardos prokuroro jam pateiktus kaltinimus, nuteistajam paskirta subendrinta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.

39 m. Kaliningrado gyventojas A. K. nuteistas už tai, kad, veikdamas bendrininkų grupe su asmeniu, kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas, 2011 m. gruodžio 17 d. bei gruodžio 25 d. iš Lietuvos per Nidos pasienio kontrolės postą  gabeno automobilius „BMW X5“ bei „BMW X6“ su suklastotais Rusijos Federacijos numeriais bei dokumentais ir šių automobilių nepateikė muitinės kontrolei.

Bendra jų vertė, įskaitant ir privalomus sumokėti mokesčius – beveik 200 tūkst. litų. Be to, gruodžio 25 d. kartu su savimi jis dar gabeno ir įvairios valiutos (eurų, litų, rublių, JAV dolerių, zlotų), kurios bendra vertė – per 45 tūkst. litų.

Teismas konstatavo, jog nuteistasis žinojo, kad automobilis „BMW X6“ įgytas nuskalstamu būdu, t.y. pavogtas Vokietijoje, bei tai, kad abu automobiliai yra su suklastotais  dokumentais ir numeriais, todėl kaliningradietį pripažino kaltu ne tik dėl kontrabandos, bet ir dėl šių nusikalstamų veikų.

Teismas taip pat nurodė konfiskuoti neteisėtai per sieną gabentus pinigus, o nuteistąjį suėmė teismo salėje.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dar ir tokių būna?

Klaipėdos Rusijos pilietis?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS